Tesla voert winst met bijna 400 procent op

Tesla heeft in het derde kwartaal een nettowinst geboekt van 1,6 miljard dollar, dat is 389 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De opbrengsten uit emissierechten van andere autofabrikanten daalde tegelijk van 397 miljoen naar 279 miljoen dollar. De kwartaalomzet ging met 57 procent omhoog naar 13,7 miljard dollar. Ruim 12 miljard daarvan was afkomstig van de autobusiness die daarop een brutowinst haalde van 3,6 miljard dollar.

"De twee technologieën waar ik op gefocust ben, en die ik idealiter voor het eind van het jaar wil realiseren, zijn ons Starship de ruimte in krijgen en dan ervoor zorgen dat Tesla auto’s in staat zijn om autonoom te rijden."tesla (2020)

Tesla realiseerde een brutomarge van 26,6 procent terwijl dat een jaar geleden nog 23,5 procent was. Die verbetering is te danken aan kostenbesparingen die voldoende waren om de daling van de gemiddelde verkoopprijs van nieuwe auto’s door de grotere rol van Model 3 ruimschoots te compenseren.

Volle snelheid

“Een aantal uitdagingen, waaronder chiptekorten, opstoppingen in havens en stroomstoringen hebben gevolgen gehad voor de mogelijkheid om de fabrieken op volle snelheid te laten draaien,’’ aldus het kwartaalbericht. Daarin staat ook: “De vraag naar elektrische auto’s blijft door een structurele verschuiving gaan. We geloven dat, des te meer voertuigen we op de weg hebben des te meer Tesla-eigenaren in staat zullen zijn om te voordelen van EV’s verder te verkondigen.’’

Goedkopere accu’s

In een toelichting op de cijfers heeft Tesla laten weten dat het ook gaat overschakelen op goedkopere accu’s om op de grondstofkosten te besparen. In plaats van accu’s van nikkel en kobalt gaat Tesla zogeheten LFP-accu’s gebruiken voor de standaard modellen. Deze lithium-ijzer-fosfaatbatterijen zijn goedkoper en stabieler dan andere alternatieven.

Lees ook:
Tesla wil meer verdienen aan verkoop emissierechten

Tesla voert winst met bijna 400 procent op - Automobielmanagement.nl

Tesla voert winst met bijna 400 procent op

Tesla heeft in het derde kwartaal een nettowinst geboekt van 1,6 miljard dollar, dat is 389 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De opbrengsten uit emissierechten van andere autofabrikanten daalde tegelijk van 397 miljoen naar 279 miljoen dollar. De kwartaalomzet ging met 57 procent omhoog naar 13,7 miljard dollar. Ruim 12 miljard daarvan was afkomstig van de autobusiness die daarop een brutowinst haalde van 3,6 miljard dollar.

"De twee technologieën waar ik op gefocust ben, en die ik idealiter voor het eind van het jaar wil realiseren, zijn ons Starship de ruimte in krijgen en dan ervoor zorgen dat Tesla auto’s in staat zijn om autonoom te rijden."tesla (2020)

Tesla realiseerde een brutomarge van 26,6 procent terwijl dat een jaar geleden nog 23,5 procent was. Die verbetering is te danken aan kostenbesparingen die voldoende waren om de daling van de gemiddelde verkoopprijs van nieuwe auto’s door de grotere rol van Model 3 ruimschoots te compenseren.

Volle snelheid

“Een aantal uitdagingen, waaronder chiptekorten, opstoppingen in havens en stroomstoringen hebben gevolgen gehad voor de mogelijkheid om de fabrieken op volle snelheid te laten draaien,’’ aldus het kwartaalbericht. Daarin staat ook: “De vraag naar elektrische auto’s blijft door een structurele verschuiving gaan. We geloven dat, des te meer voertuigen we op de weg hebben des te meer Tesla-eigenaren in staat zullen zijn om te voordelen van EV’s verder te verkondigen.’’

Goedkopere accu’s

In een toelichting op de cijfers heeft Tesla laten weten dat het ook gaat overschakelen op goedkopere accu’s om op de grondstofkosten te besparen. In plaats van accu’s van nikkel en kobalt gaat Tesla zogeheten LFP-accu’s gebruiken voor de standaard modellen. Deze lithium-ijzer-fosfaatbatterijen zijn goedkoper en stabieler dan andere alternatieven.

Lees ook:
Tesla wil meer verdienen aan verkoop emissierechten