Audi-topman: chipproblemen houden aan tot eerste helft 2022

Het wereldwijde chiptekort in de auto-industrie zorgt ervoor dat Audi dit jaar veel minder auto’s kan bouwen dan was gepland. Topman Markus Duesmann zegt dan ook tegen de krant Augsburger Allgemeine dat de chipcrisis het bedrijf een recordjaar kost.

Problemen bij Audi e-tron leiden nog niet tot leverproblemen

Vanwege de chiptekorten heeft Audi, onderdeel van Volkswagen, de productie meermaals tijdelijk moeten stilleggen. Volgens Duesmann zijn er daardoor tienduizenden auto’s minder gebouwd dan was beoogd. Dit productieverlies zal volgens hem ook niet volledig goedgemaakt kunnen worden.

Duesmann denkt dat de tekorten aan halfgeleiders tot aan het einde van de eerste helft van volgend jaar kunnen aanhouden. Hij zei dat Audi zijn toeleveringssysteem van chips grondig gaat wijzigen om zo de aanvoer te garanderen. Hij sluit wel uit dat Audi zelf chips gaat maken voor zijn auto’s.

Audi-topman: chipproblemen houden aan tot eerste helft 2022 - Automobielmanagement.nl

Audi-topman: chipproblemen houden aan tot eerste helft 2022

Het wereldwijde chiptekort in de auto-industrie zorgt ervoor dat Audi dit jaar veel minder auto’s kan bouwen dan was gepland. Topman Markus Duesmann zegt dan ook tegen de krant Augsburger Allgemeine dat de chipcrisis het bedrijf een recordjaar kost.

Problemen bij Audi e-tron leiden nog niet tot leverproblemen

Vanwege de chiptekorten heeft Audi, onderdeel van Volkswagen, de productie meermaals tijdelijk moeten stilleggen. Volgens Duesmann zijn er daardoor tienduizenden auto’s minder gebouwd dan was beoogd. Dit productieverlies zal volgens hem ook niet volledig goedgemaakt kunnen worden.

Duesmann denkt dat de tekorten aan halfgeleiders tot aan het einde van de eerste helft van volgend jaar kunnen aanhouden. Hij zei dat Audi zijn toeleveringssysteem van chips grondig gaat wijzigen om zo de aanvoer te garanderen. Hij sluit wel uit dat Audi zelf chips gaat maken voor zijn auto’s.