Volkswagen-productie ook in oktober dertig procent lager

De Volkswagen Groep heeft afgelopen maand weer een derde minder nieuwe voertuigen af kunnen leveren dan een jaar geleden. De daling was daarmee even groot als in september. Skoda blijft binnen de groep het zwaarst door de chipcrisis getroffen want dat leverde ruim de helft minder auto’s af dan in oktober 2020.

In totaal kwamen er in oktober 600.900 nieuwe auto’s uit de fabrieken van de Duitse groep, zo goed als 300.000 minder dan een jaar geleden. Skoda kwam niet verder dan 47.200 stuks, dat is 52 procent minder, Audi zag de productie met 40 procent inzakken naar 98.400 stuks terwijl Seat 37 procent aan productie verloor met 24.500 exemplaren. Het merk Volkswagen vergaat het iets beter met een daling van bijna 31 procent naar 361.000 stuks. Porsche krijgt kennelijk binnen de groep wat prioriteit want dat wist met 21.600 auto’s de daling te beperken tot iets meer dan 7 procent. In de luxe hoek konden de overige merken zoals Bentley, Lamborghini en Bugatti met 1.700 voertuigen zelfs bijna 5 procent meer auto’s aan hun klanten leveren.

Negatief

Over de eerste tien maanden van dit jaar heeft de Volkswagen Groep nu wereldwijd 7.552.400 nieuwe voertuigen afgeleverd. Dat is nog net 2 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Aangezien de chipcrisis ook in november nog lang niet voorbij is, zal dat getal na deze maand zo goed als zeker ook negatief worden.

Lees ook:
VW Groep verkoopt een derde minder voertuigen

Volkswagen-productie ook in oktober dertig procent lager - Automobielmanagement.nl

Volkswagen-productie ook in oktober dertig procent lager

De Volkswagen Groep heeft afgelopen maand weer een derde minder nieuwe voertuigen af kunnen leveren dan een jaar geleden. De daling was daarmee even groot als in september. Skoda blijft binnen de groep het zwaarst door de chipcrisis getroffen want dat leverde ruim de helft minder auto’s af dan in oktober 2020.

In totaal kwamen er in oktober 600.900 nieuwe auto’s uit de fabrieken van de Duitse groep, zo goed als 300.000 minder dan een jaar geleden. Skoda kwam niet verder dan 47.200 stuks, dat is 52 procent minder, Audi zag de productie met 40 procent inzakken naar 98.400 stuks terwijl Seat 37 procent aan productie verloor met 24.500 exemplaren. Het merk Volkswagen vergaat het iets beter met een daling van bijna 31 procent naar 361.000 stuks. Porsche krijgt kennelijk binnen de groep wat prioriteit want dat wist met 21.600 auto’s de daling te beperken tot iets meer dan 7 procent. In de luxe hoek konden de overige merken zoals Bentley, Lamborghini en Bugatti met 1.700 voertuigen zelfs bijna 5 procent meer auto’s aan hun klanten leveren.

Negatief

Over de eerste tien maanden van dit jaar heeft de Volkswagen Groep nu wereldwijd 7.552.400 nieuwe voertuigen afgeleverd. Dat is nog net 2 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Aangezien de chipcrisis ook in november nog lang niet voorbij is, zal dat getal na deze maand zo goed als zeker ook negatief worden.

Lees ook:
VW Groep verkoopt een derde minder voertuigen