GM: chipsituatie drastisch verbeterd

De situatie rond de toelevering van halfgeleiders is de laatste weken aanzienlijk verbeterd. Dat betekent dat autobedrijven in snel tempo de achterstand bij het afleveren van bestelde auto’s kunnen inlopen. Dat meldt General Motors in een bericht over de afgelopen drie maanden.

“Onze mogelijkheden om aan de vraag te voldoen zijn drastisch verbeterd door het werk van onze toeleveringsketen en fabricageteams om onze fabrieken op een nagenoeg normaal niveau te laten draaien,’’ zegt de baas van GM North-America Steve Carlisle. De verstoringen in de toeleveringen zijn nog niet helemaal voorbij maar General Motors verwacht zeker in de tweede helft van het jaar meer auto’s te produceren dan in 2021.

Stijgende verkoop

Hoofd economische zaken Elaine Buckberg hoopt daarbij dat de snel oplopende inflatie en brandstofprijzen weinig tot geen invloed zullen hebben op de particuliere automarkt, in ieder geval niet in de Verenigde Staten. Door de goede gang van zaken blijven auto’s ook relatief kort bij de dealers staan. Bovendien nemen ook de verkopen aan commerciële afnemers weer snel toe. In het eerste kwartaal kwam dit segment uit op het hoogste aantal in 15 jaar tijd.

Brandgevaar

GM meldt verder dat de productie van de Chevrolet Bolt EV en Bolt EUV deze week weer hervat zal worden. De bouw van die auto’s werd geruime tijd stopgezet vanwege onderzoek naar brandgevaar van deze modellen. Chevrolet-dealers blijven die auto’s wel terugroepen om de noodzakelijke reparaties uit te voeren.

Lees ook:
GM hervat productie Chevrolet Bolt

Reageren
500 tekens over
GM: chipsituatie drastisch verbeterd - Automobielmanagement.nl

GM: chipsituatie drastisch verbeterd

De situatie rond de toelevering van halfgeleiders is de laatste weken aanzienlijk verbeterd. Dat betekent dat autobedrijven in snel tempo de achterstand bij het afleveren van bestelde auto’s kunnen inlopen. Dat meldt General Motors in een bericht over de afgelopen drie maanden.

“Onze mogelijkheden om aan de vraag te voldoen zijn drastisch verbeterd door het werk van onze toeleveringsketen en fabricageteams om onze fabrieken op een nagenoeg normaal niveau te laten draaien,’’ zegt de baas van GM North-America Steve Carlisle. De verstoringen in de toeleveringen zijn nog niet helemaal voorbij maar General Motors verwacht zeker in de tweede helft van het jaar meer auto’s te produceren dan in 2021.

Stijgende verkoop

Hoofd economische zaken Elaine Buckberg hoopt daarbij dat de snel oplopende inflatie en brandstofprijzen weinig tot geen invloed zullen hebben op de particuliere automarkt, in ieder geval niet in de Verenigde Staten. Door de goede gang van zaken blijven auto’s ook relatief kort bij de dealers staan. Bovendien nemen ook de verkopen aan commerciële afnemers weer snel toe. In het eerste kwartaal kwam dit segment uit op het hoogste aantal in 15 jaar tijd.

Brandgevaar

GM meldt verder dat de productie van de Chevrolet Bolt EV en Bolt EUV deze week weer hervat zal worden. De bouw van die auto’s werd geruime tijd stopgezet vanwege onderzoek naar brandgevaar van deze modellen. Chevrolet-dealers blijven die auto’s wel terugroepen om de noodzakelijke reparaties uit te voeren.

Lees ook:
GM hervat productie Chevrolet Bolt