Gefco koopt aandelen terug van Russisch spoorbedrijf

Autotransporteur Gefco gaat het belang van 75 procent dat in handen is van het Russische staatsspoorbedrijf RZD terugkopen. Die aandelen worden vervolgens overgenomen door de Franse containerrederij CMA CGM.

De overige 25 procent zijn in handen van Stellantis. Of dat pakket ook door CMA CGM wordt gekocht is nog niet duidelijk.

Complex

De aandelentransactie met RZD heeft een waarde van 400 tot 500 miljoen. Volgens Gefco ‘heeft de aandelenstructuur het runnen van het bedrijf buitengewoon complex gemaakt’. Dat komt vooral doordat RZD vanwege de oorlog in Oekraïne door Europese en Amerikaanse sancties is getroffen.

Stellantis

Gefco is opgericht in 1949 als autotransporteur van Peugeot en later Groupe PSA. Toen dat bedrijf in 2012 in financiële nood kwam te verkeren, heeft het haar belang verkocht aan RZD, Het logistieke concern, naar eigen zeggen de grootste autotransporteur in Europa, biedt werkt aan 11.500 mensen in 47 landen. Tot de klanten behoren behalve Stellantis ook Ford, Renault, Skoda en Toyota.

Reageren
500 tekens over
Gefco koopt aandelen terug van Russisch spoorbedrijf - Automobielmanagement.nl

Gefco koopt aandelen terug van Russisch spoorbedrijf

Autotransporteur Gefco gaat het belang van 75 procent dat in handen is van het Russische staatsspoorbedrijf RZD terugkopen. Die aandelen worden vervolgens overgenomen door de Franse containerrederij CMA CGM.

De overige 25 procent zijn in handen van Stellantis. Of dat pakket ook door CMA CGM wordt gekocht is nog niet duidelijk.

Complex

De aandelentransactie met RZD heeft een waarde van 400 tot 500 miljoen. Volgens Gefco ‘heeft de aandelenstructuur het runnen van het bedrijf buitengewoon complex gemaakt’. Dat komt vooral doordat RZD vanwege de oorlog in Oekraïne door Europese en Amerikaanse sancties is getroffen.

Stellantis

Gefco is opgericht in 1949 als autotransporteur van Peugeot en later Groupe PSA. Toen dat bedrijf in 2012 in financiële nood kwam te verkeren, heeft het haar belang verkocht aan RZD, Het logistieke concern, naar eigen zeggen de grootste autotransporteur in Europa, biedt werkt aan 11.500 mensen in 47 landen. Tot de klanten behoren behalve Stellantis ook Ford, Renault, Skoda en Toyota.