In de middenklasse blijft de Tesla Model 3 met 5.516 exemplaren het best verkochte model bij de Duitsers. De VW Golf blijft over de hele linie met 7.564 toelatingen de meest geliefde auto.

Stijgers en dalers

De totale Duitse automarkt liet in maart vergeleken met een jaar eerder weer een daling zien met 17,5 procent. In totaal werden er 241.330 nieuwe personenauto’s geregistreerd, aldus het Kraftfahrt Bundesamt. Het aantal zakelijke auto’s vertoonde een daling met ruim 21 procent, die voor particuliere klanten met 10 procent. Grootste stijgers waren Polestar en Tesla met plussen van resp. 174 en 117 procent. Honda deed het ook goed met 43 procent hogere verkopen terwijl Dacia 35 procent meer auto’s wist te verkopen.

Bij de Duitse thuismerken moesten Opel, Mini, VW en Smart alle meer dan 30 procent prijsgeven vergeleken met maart 2021. Geen enkel binnenlands merk kon hogere verkopen melden, aldus het KBA-overzicht. Over het hele eerste kwartaal gezien kwamen de Duitse autoverkopen, na betere prestaties in januari en februari, uit op een daling van 4,6 procent.

Lees ook:
Pop-up store voor Cupra-liefhebbers geopend in hartje Rotterdam