Hogere omzet met minder auto’s bij Stellantis

Ook Stellantis heeft in het eerste kwartaal een hogere omzet behaald met minder auto’s. Het aantal afleveringen daalde met 12 procent naar 1,3 miljoen terwijl de omzet juist met 12 procent steeg naar 41,5 miljard euro. Stellantis maakt verder geen winstcijfers bekend.

Stellantis houdt ondanks de leveringsproblemen en toenemende inflatie de verwachtingen voor heel 2022 in stand ‘dankzij een goed product momentum en strategische partnerschappen’, zegt financieel directeur Richard Palmer. Tot de met succes in Europa gelanceerde nieuwe modellen behoren de DS4, Fiat New 500, Opel Mokka en de lichte bestelwagens voor Europa.

Partnerschappen

De door Palmer genoemde partnerschappen betreffen vooral het opvoeren van de batterijcapaciteit naar 400 GWh in 2030. Hiertoe werkt Stellantis samen met LG Energy Solution en Automotive Cells Company bij projecten voor nieuwe batterijfabrieken in Canada en Italië. Op het gebied van software is Stellantis ook samenwerkingen gestart met Amazon en Foxconn.

Lees ook:
Stellantis koopt Share Now

Reageren
500 tekens over
Hogere omzet met minder auto’s bij Stellantis - Automobielmanagement.nl

Hogere omzet met minder auto’s bij Stellantis

Ook Stellantis heeft in het eerste kwartaal een hogere omzet behaald met minder auto’s. Het aantal afleveringen daalde met 12 procent naar 1,3 miljoen terwijl de omzet juist met 12 procent steeg naar 41,5 miljard euro. Stellantis maakt verder geen winstcijfers bekend.

Stellantis houdt ondanks de leveringsproblemen en toenemende inflatie de verwachtingen voor heel 2022 in stand ‘dankzij een goed product momentum en strategische partnerschappen’, zegt financieel directeur Richard Palmer. Tot de met succes in Europa gelanceerde nieuwe modellen behoren de DS4, Fiat New 500, Opel Mokka en de lichte bestelwagens voor Europa.

Partnerschappen

De door Palmer genoemde partnerschappen betreffen vooral het opvoeren van de batterijcapaciteit naar 400 GWh in 2030. Hiertoe werkt Stellantis samen met LG Energy Solution en Automotive Cells Company bij projecten voor nieuwe batterijfabrieken in Canada en Italië. Op het gebied van software is Stellantis ook samenwerkingen gestart met Amazon en Foxconn.

Lees ook:
Stellantis koopt Share Now