Ook leveringsstop op Mustang Mach-e in Nederland [Update]

Ford voert wereldwijd een recall door voor de Mustang Mach-e, vanwege problemen met de aansluiting van batterijen. In Nederland wordt er een update over the air uitgevoerd om het probleem op te lossen.

Ford droeg zijn dealers eerder deze week op om voorlopig geen Mustangs Mach-E’ af te leveren, wegens problemen met de aansluiting van de batterijen. Ook mogen er geen auto’s voor een proefrit worden uitgegeven. Ford gaat al verkochte auto’s terug roepen maar heeft op dit moment nog geen technische oplossing beschikbaar. Dat blijkt uit een mededeling van David. D Johnson, directeur Service Engineering Operations, bij Ford in Dearborn, Michigan. De connectoren van de batterijen kunnen oververhit raken waardoor de motor uit kan vallen. Het mankement kan zich voordoen in elektrische Mustangs die dit en vorig jaar zijn gebouwd in een fabriek in Mexico; in totaal ruim 49 duizend stuks.

Ook in Nederland volgt een recall, voor een kleine 5 duizend auto’s, zo meldt Automotive Online. De benodigde update kan ‘over the air’ worden uitgevoerd. Ook voor Nederland geldt voorlopig een afleveringsstop.

Reageren
500 tekens over
Ook leveringsstop op Mustang Mach-e in Nederland [Update] - Automobielmanagement.nl

Ook leveringsstop op Mustang Mach-e in Nederland [Update]

Ford voert wereldwijd een recall door voor de Mustang Mach-e, vanwege problemen met de aansluiting van batterijen. In Nederland wordt er een update over the air uitgevoerd om het probleem op te lossen.

Ford droeg zijn dealers eerder deze week op om voorlopig geen Mustangs Mach-E’ af te leveren, wegens problemen met de aansluiting van de batterijen. Ook mogen er geen auto’s voor een proefrit worden uitgegeven. Ford gaat al verkochte auto’s terug roepen maar heeft op dit moment nog geen technische oplossing beschikbaar. Dat blijkt uit een mededeling van David. D Johnson, directeur Service Engineering Operations, bij Ford in Dearborn, Michigan. De connectoren van de batterijen kunnen oververhit raken waardoor de motor uit kan vallen. Het mankement kan zich voordoen in elektrische Mustangs die dit en vorig jaar zijn gebouwd in een fabriek in Mexico; in totaal ruim 49 duizend stuks.

Ook in Nederland volgt een recall, voor een kleine 5 duizend auto’s, zo meldt Automotive Online. De benodigde update kan ‘over the air’ worden uitgevoerd. Ook voor Nederland geldt voorlopig een afleveringsstop.