Europese automarkt blijft in de min

De Europese autoregistraties zijn in mei 11,2 procent lager uitgekomen dan in dezelfde maand vorig jaar. Daarmee is de automarkt nu al tien maanden achtereen gedaald vergeleken met een jaar eerder. De daling in mei was wel minder sterk daling dan in de voorafgaande twee maanden. Over de eerste vijf maanden van dit jaar komt de automarkt in Europa daarmee uit op een min van 13,7 procent.

In totaal werden er in mei in de 27 EU-landen 791.546 nieuwe personenauto’s op kenteken gezet, aldus het maandoverzicht van de autokoepel Acea. Alle vier grote autolanden lieten weer een daling in de dubbele cijfers zien. Toch duiken er op de landenlijst wel steeds meer plussen op. Zo werden er in Bulgarije afgelopen maand 35 procent meer auto’s verkocht, in Roemenië 24 procent, in Griekenland 10,5 procent en in Zweden 8,6 procent.

Bij de grote autogroepen deed Volkswagen Groep het met een daling van 19,6 procent opnieuw slechter dan nummer 2 Stellantis, dat 14,6 procent moest inleveren. VW c.s. blijft met 202.892 registraties echter wel op afstand de grootste in Europa. Hyundai/Kia lijkt nu definitief beslag te leggen op de derde plaats, vóór Renault Groep. De Zuid-Koreanen konden met 78.167 auto’s 9,8 procent meer verkopen terwijl Renault Groep, ondanks groei bij Dacia, 10,3 procent inleverde naar 76.358 exemplaren. Vijfde op de lijst is Toyota dat 5,1 procent winst boekte met 57.497 auto’s. Verder konden afgelopen maand alleen Nissan en Honda nog meer auto’s registreren dan in mei vorig jaar.

Europese automarkt blijft in de min - Automobielmanagement.nl

Europese automarkt blijft in de min

De Europese autoregistraties zijn in mei 11,2 procent lager uitgekomen dan in dezelfde maand vorig jaar. Daarmee is de automarkt nu al tien maanden achtereen gedaald vergeleken met een jaar eerder. De daling in mei was wel minder sterk daling dan in de voorafgaande twee maanden. Over de eerste vijf maanden van dit jaar komt de automarkt in Europa daarmee uit op een min van 13,7 procent.

In totaal werden er in mei in de 27 EU-landen 791.546 nieuwe personenauto’s op kenteken gezet, aldus het maandoverzicht van de autokoepel Acea. Alle vier grote autolanden lieten weer een daling in de dubbele cijfers zien. Toch duiken er op de landenlijst wel steeds meer plussen op. Zo werden er in Bulgarije afgelopen maand 35 procent meer auto’s verkocht, in Roemenië 24 procent, in Griekenland 10,5 procent en in Zweden 8,6 procent.

Bij de grote autogroepen deed Volkswagen Groep het met een daling van 19,6 procent opnieuw slechter dan nummer 2 Stellantis, dat 14,6 procent moest inleveren. VW c.s. blijft met 202.892 registraties echter wel op afstand de grootste in Europa. Hyundai/Kia lijkt nu definitief beslag te leggen op de derde plaats, vóór Renault Groep. De Zuid-Koreanen konden met 78.167 auto’s 9,8 procent meer verkopen terwijl Renault Groep, ondanks groei bij Dacia, 10,3 procent inleverde naar 76.358 exemplaren. Vijfde op de lijst is Toyota dat 5,1 procent winst boekte met 57.497 auto’s. Verder konden afgelopen maand alleen Nissan en Honda nog meer auto’s registreren dan in mei vorig jaar.