“Begin november hopen we de processen verder geperfectioneerd te hebben en dan houden we ze in die vorm. Dan gaan we onze productielijn klaar maken voor de serieproductie,” aldus CEO Gürcan Karakas van Togg in een interview met het Duitse Handelsblatt. De onderneming is in 2019 speciaal opgericht door enkele grote Turkse conglomeraten om Turkije aan een eigen – elektrische – auto te helpen. Karakas zelf werkte voorheen als manager bij de Duitse autotoeleverancier Bosch.

De eerste SUV krijgt een bereik van 300 tot 500 kilometer, afhankelijk van de specifieke versie. Gezien de torenhoge inflatie in Turkije is over de prijs nog niets te zeggen. Togg wil snel na die eerste auto ook andere modellen lanceren. De fabriek in Gemlik krijgt daarvoor uiteindelijk een capaciteit van 175.000 auto’s per jaar.

Lees ook:

Turkse autofabrikant TOGG mikt ook op de Duitse markt