Turkse Togg levert eerste testauto’s af

De Turkse EV-fabrikant Togg heeft de eerste testauto’s van de band laten rollen in Gemlik in de buurt van Istanboel. Togg hoopt in het eerste kwartaal van 2023 de Europese kwalificatie en certificering rond te krijgen waarna de eerste auto’s verkocht kunnen worden. In eerste instantie mikt het bedrijf alleen op de Turkse thuismarkt maar vanaf eind 2024 zouden de auto’s ook in Europese landen op de markt moeten komen.

“Begin november hopen we de processen verder geperfectioneerd te hebben en dan houden we ze in die vorm. Dan gaan we onze productielijn klaar maken voor de serieproductie,” aldus CEO Gürcan Karakas van Togg in een interview met het Duitse Handelsblatt. De onderneming is in 2019 speciaal opgericht door enkele grote Turkse conglomeraten om Turkije aan een eigen – elektrische – auto te helpen. Karakas zelf werkte voorheen als manager bij de Duitse autotoeleverancier Bosch.

De eerste SUV krijgt een bereik van 300 tot 500 kilometer, afhankelijk van de specifieke versie. Gezien de torenhoge inflatie in Turkije is over de prijs nog niets te zeggen. Togg wil snel na die eerste auto ook andere modellen lanceren. De fabriek in Gemlik krijgt daarvoor uiteindelijk een capaciteit van 175.000 auto’s per jaar.

Lees ook:

Turkse autofabrikant TOGG mikt ook op de Duitse markt 

Reageren
500 tekens over
Turkse Togg levert eerste testauto’s af - Automobielmanagement.nl

Turkse Togg levert eerste testauto’s af

De Turkse EV-fabrikant Togg heeft de eerste testauto’s van de band laten rollen in Gemlik in de buurt van Istanboel. Togg hoopt in het eerste kwartaal van 2023 de Europese kwalificatie en certificering rond te krijgen waarna de eerste auto’s verkocht kunnen worden. In eerste instantie mikt het bedrijf alleen op de Turkse thuismarkt maar vanaf eind 2024 zouden de auto’s ook in Europese landen op de markt moeten komen.

“Begin november hopen we de processen verder geperfectioneerd te hebben en dan houden we ze in die vorm. Dan gaan we onze productielijn klaar maken voor de serieproductie,” aldus CEO Gürcan Karakas van Togg in een interview met het Duitse Handelsblatt. De onderneming is in 2019 speciaal opgericht door enkele grote Turkse conglomeraten om Turkije aan een eigen – elektrische – auto te helpen. Karakas zelf werkte voorheen als manager bij de Duitse autotoeleverancier Bosch.

De eerste SUV krijgt een bereik van 300 tot 500 kilometer, afhankelijk van de specifieke versie. Gezien de torenhoge inflatie in Turkije is over de prijs nog niets te zeggen. Togg wil snel na die eerste auto ook andere modellen lanceren. De fabriek in Gemlik krijgt daarvoor uiteindelijk een capaciteit van 175.000 auto’s per jaar.

Lees ook:

Turkse autofabrikant TOGG mikt ook op de Duitse markt