Productie Toyota blijft onder de ramingen

Toyota heeft in juli wereldwijd 706.547 auto’s van de band laten rollen. Dat is 8,6 procent minder dan in dezelfde maand vorig jaar en ook een stuk minder dan de 800 duizend waar Toyota eerder op gemikt had. In buitenlandse fabrieken werden met 484.730 exemplaren nog wel 4,5 procent meer auto’s gebouwd maar in Japan liep de productie met ruim 28 procent terug naar 221.817 stuks. De wereldwijde verkopen kwamen in juli uit op 797.179 auto’s, dat was 7,2 procent dan een jaar eerder. Ook hier deed het buitenland het beter (- 3,6 procent) dan Japan (- 25,3 procent).

Toyota ziet nu geen aanwijzingen dat het in de toekomst de productie weer kan hervattenToyota (2022)

Dat staat in een maandbericht uit Tokyo. Toyota moet met grote regelmaat de productiecijfers naar beneden bijstellen. Het grootste autobedrijf ter wereld heeft te kampen met leveringsproblemen bij toeleveranciers in China door de daar geldende coronarestricties. Ook de droogte en het daardoor ontstaande tekort aan waterkracht speelt Chinese onderdelenleveranciers parten. In Japan zelf is een toeleverancier getroffen door de recente overstromingen die ook één van de fabrieken van Toyota zelf hebben getroffen.

“In juli vielen zowel de verkopen als de productie uit onder het niveau van vorig jaar door de gevolgen van de wereldwijde verspreiding van corona en tekorten aan onderdelen door de toenemende vraag naar halfgeleiders. De overzeese productie kwam lager uit dan de plannen, met name in China en Noord-Amerika. De productie overzee haalde echter dankzij de inspanningen van onze leveranciers wel een record voor juli,” laat Toyota nog weten.

Lees ook:

‘Toyota bestverkochte merk in Spanje’ 

Productie Toyota blijft onder de ramingen - Automobielmanagement.nl

Productie Toyota blijft onder de ramingen

Toyota heeft in juli wereldwijd 706.547 auto’s van de band laten rollen. Dat is 8,6 procent minder dan in dezelfde maand vorig jaar en ook een stuk minder dan de 800 duizend waar Toyota eerder op gemikt had. In buitenlandse fabrieken werden met 484.730 exemplaren nog wel 4,5 procent meer auto’s gebouwd maar in Japan liep de productie met ruim 28 procent terug naar 221.817 stuks. De wereldwijde verkopen kwamen in juli uit op 797.179 auto’s, dat was 7,2 procent dan een jaar eerder. Ook hier deed het buitenland het beter (- 3,6 procent) dan Japan (- 25,3 procent).

Toyota ziet nu geen aanwijzingen dat het in de toekomst de productie weer kan hervattenToyota (2022)

Dat staat in een maandbericht uit Tokyo. Toyota moet met grote regelmaat de productiecijfers naar beneden bijstellen. Het grootste autobedrijf ter wereld heeft te kampen met leveringsproblemen bij toeleveranciers in China door de daar geldende coronarestricties. Ook de droogte en het daardoor ontstaande tekort aan waterkracht speelt Chinese onderdelenleveranciers parten. In Japan zelf is een toeleverancier getroffen door de recente overstromingen die ook één van de fabrieken van Toyota zelf hebben getroffen.

“In juli vielen zowel de verkopen als de productie uit onder het niveau van vorig jaar door de gevolgen van de wereldwijde verspreiding van corona en tekorten aan onderdelen door de toenemende vraag naar halfgeleiders. De overzeese productie kwam lager uit dan de plannen, met name in China en Noord-Amerika. De productie overzee haalde echter dankzij de inspanningen van onze leveranciers wel een record voor juli,” laat Toyota nog weten.

Lees ook:

‘Toyota bestverkochte merk in Spanje’