Dat staat in een maandbericht uit Tokyo. Toyota moet met grote regelmaat de productiecijfers naar beneden bijstellen. Het grootste autobedrijf ter wereld heeft te kampen met leveringsproblemen bij toeleveranciers in China door de daar geldende coronarestricties. Ook de droogte en het daardoor ontstaande tekort aan waterkracht speelt Chinese onderdelenleveranciers parten. In Japan zelf is een toeleverancier getroffen door de recente overstromingen die ook één van de fabrieken van Toyota zelf hebben getroffen.

“In juli vielen zowel de verkopen als de productie uit onder het niveau van vorig jaar door de gevolgen van de wereldwijde verspreiding van corona en tekorten aan onderdelen door de toenemende vraag naar halfgeleiders. De overzeese productie kwam lager uit dan de plannen, met name in China en Noord-Amerika. De productie overzee haalde echter dankzij de inspanningen van onze leveranciers wel een record voor juli,” laat Toyota nog weten.

Lees ook:

‘Toyota bestverkochte merk in Spanje’