Toyota bouwt weer 100 duizend auto’s minder

Net als in de voorafgaande maanden moet Toyota ook in oktober de productieplannen naar beneden bijstellen vanwege een tekort aan onderdelen.

Toyota (2022)

Toyota ging er eerst van uit dat het in de maanden september tot en met november gemiddeld 900.000 auto’s per maand zou kunnen bouwen maar in oktober worden dat er rond de 100.000 minder. Voor de drie laatste maanden van het jaar mikt de grootste autofabrikant ter wereld nu op 850.000 stuks per maand.

Verontschuldigingen

“Wij willen opnieuw onze verontschuldigingen aanbieden voor het herhaaldelijk bijstellen van onze productieplannen en voor het veroorzaken van veel ongemak voor onze klanten die wachten op de aflevering van voertuigen, voor onze leveranciers en andere betrokken partijen,’’ schrijft Toyota ook dit keer weer in een bericht over de bijstellingen.

Moeilijk

Het Japanse autobedrijf waarschuwt dat de nu gepubliceerde productieplannen zijn gebaseerd op een zorgvuldige bevestiging van de levering van onderdelen en de personeelssituatie en capaciteiten bij de leveranciers. “Het blijft echter moeilijk om vooruit te kijken door het chiptekort, de verspreiding van corona en andere factoren. Wij blijven alles wat mogelijk is doen om zoveel mogelijk voertuigen zo snel mogelijk aan onze klanten af te leveren terwijl we tegelijk de situatie nauwgezet monitoren.’’

Toyota bouwt weer 100 duizend auto’s minder - Automobielmanagement.nl

Toyota bouwt weer 100 duizend auto’s minder

Net als in de voorafgaande maanden moet Toyota ook in oktober de productieplannen naar beneden bijstellen vanwege een tekort aan onderdelen.

Toyota (2022)

Toyota ging er eerst van uit dat het in de maanden september tot en met november gemiddeld 900.000 auto’s per maand zou kunnen bouwen maar in oktober worden dat er rond de 100.000 minder. Voor de drie laatste maanden van het jaar mikt de grootste autofabrikant ter wereld nu op 850.000 stuks per maand.

Verontschuldigingen

“Wij willen opnieuw onze verontschuldigingen aanbieden voor het herhaaldelijk bijstellen van onze productieplannen en voor het veroorzaken van veel ongemak voor onze klanten die wachten op de aflevering van voertuigen, voor onze leveranciers en andere betrokken partijen,’’ schrijft Toyota ook dit keer weer in een bericht over de bijstellingen.

Moeilijk

Het Japanse autobedrijf waarschuwt dat de nu gepubliceerde productieplannen zijn gebaseerd op een zorgvuldige bevestiging van de levering van onderdelen en de personeelssituatie en capaciteiten bij de leveranciers. “Het blijft echter moeilijk om vooruit te kijken door het chiptekort, de verspreiding van corona en andere factoren. Wij blijven alles wat mogelijk is doen om zoveel mogelijk voertuigen zo snel mogelijk aan onze klanten af te leveren terwijl we tegelijk de situatie nauwgezet monitoren.’’