Het gaat om Polestar Performance AB en Polestar Holding AB. Polestar gaat worden gebruikt voor speciale sportieve versies van Volvo. Er zijn geen overnamebedragen bekendgemaakt maar het Polestar-personeel zal voltallig bij Volvo Cars in dienst treden. In de toekomst zal Polestar ook het ‘twin engine’ elektrificatieprogramma van Volvo gaan gebruiken om de volgende generatie sportieve auto’s te ontwikkelen. Volvo Cars zegt de grootste fabrikant van plug-in hybride auto’s te zijn in Europa.
Volvo en Polestar hebben een lange gemeenschappelijke geschiedenis. Ze werken al samen in de autosport sinds 1996 en in de laatste jaren hebben ze een overeenstemming bereikt om gezamenlijk Polestar-versies te maken van Volvo’s die het comfort van een Volvo-auto moet combineren met een hoog niveau van vermogen en handling.
"Rijden in een Volvo Polestar is een bijzondere ervaring en we hebben besloten deze ervaring voor meer mensen beschikbaar te gaan maken door de volle kracht van de Volvo-organisatie achter de ontwikkeling van Polestar te zetten", zegt Hakan Samuelsson, de ceo van Volvo Cars. In 2015 verwacht Volvo wereldwijd zevenhonderdvijftig Polestar-versies van de V60 en S60 (met T6-motor van 350 pk) te verkopen. De voorspellingen zijn dat de afzet van Polestar-versies zal toenemen tot duizend tot vijftienhonderd per jaar op de middellange termijn.

Het merk Polestar heeft internationaal al een goede basis door de verkoop van Volvo’s onder het merk. Ook zijn de performance kits voor de aftermarket bekend.