Moederbedrijf GM heeft pas geleden aan zijn regering een plan gepresenteerd dat zich vooral richt op het herstructureren van General Motors tot een levensvatbaar en duurzaam bedrijf. Dat had diverse speculaties in de pers over de toekomst van de Europese merken Saab en Opel tot gevolg. De Europese Opel/Vauxhall-dealers, onder voorzitterschap van ‘mister Opel’ Jaap Timmer, vinden dat ze een statement moeten maken en spreken hun vertrouwen uit in een gezonde toekomst voor Opel/Vauxhall, zo meldt de club in een persbericht.
Euroda denkt dat ‘het met de huidige economische omstandigheden wellicht nodig is uit te kijken naar een samenwerking of nieuwe eigenaar’ voor Opel/Vauxhall. Dit idee was ook al geuit door de Duitse en andere Europese overheden die waarschijnlijk eerder bereid zijn de Duitse auto-industrie te ondersteunen dan de Amerikanen. "Hoe belangrijk Opel is voor Duitsland, hebben we kunnen zien aan het recente bezoek van Jürgen Rüttgers, de minister-president van Nordrhein-Westfalen, aan het hoofdkantoor van GM in Detroit.
En president Carl-Peter Forster van GM Europe heeft gezegd dat als het goed is voor het succes van Opel/Vauxhall het GM-management bereid is te onderhandelen over partnerschappen en participatie van derden", aldus voorzitter Jaap Timmer.