Pélata heeft geen enkele hoop dat de situatie snel zal verbeteren en verwacht dat de autoverkopen in Europa volgend jaar minstens twintig procent zullen dalen. ”De autowereld heeft sinds de Tweede Wereldoorlog nog nooit zo’n crisis meegemaakt,” denkt de nieuwe operationele topman van Renault. Volgens hem hebben de grote Europese landen tot de zomer nog goed stand gehouden maar is de markt ook daar sinds juli ingestort. Renault zet daarom de productie in deze laatste weken van het jaar wereldwijd grotendeels stil.
Het Franse bedrijf gaat echter nadrukkelijk wel door met de ontwikkeling van nieuwe modellen, zowel voor volgend jaar als voor 2010 en 2011. Deze week wordt, geheel volgens plan, ook de nieuwe Mégane gelanceerd. ”Dat model zal het, ondanks de crisis, goed doen,” denkt Pélata.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding