Namen worden niet genoemd, maar geen van de drie geïnteresseerden is momenteel actief in de autobranche. Het zou gaan om één Amerikaanse partij en twee buitenlandse ondernemingen. General Motors zou van de verschillende kandidaten een bod tussen de honderd miljoen en tweehonderd miljoen dollar hebben ontvangen. Voor alle duidelijkheid; enkel de civiele activiteiten van het merk staan in de etalage: General Motors is geen eigenaar van de militaire divisie.

Ook heeft GM laten weten dat de productiefaciliteit van de H3 niet verkocht zal worden. Reden is dat in de desbetreffende fabriek ook de pick-up modellen Chevrolet Colorado en GMC Canyon gebouwd worden. Deze zijn technisch identiek aan de H3. Wel is General Motors bereid om de Hummer H3 door te blijven bouwen in de faciliteit, mocht de nieuwe eigenaar daar prijs op stellen.

In de komende weken zal de knoop worden doorgehakt. De tijd begint te dringen voor General Motors. De anderhalve week geleden door Obama op zestig dagen ingestelde klok tikt gestaag door. Verder zal Hummer bij een eventuele Chapter 11-procedure (uitstel van betaling) voor GM gegarandeerd worden gesaneerd. En dan brengt het merk dus helemaal niks meer op. (www.autointernationaal.nl)

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding