Het nettoverlies liep op tot 6 miljard dollar (4,1 miljard euro) vergeleken met 3,3 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. De omzet is, meldt Autointernationaal, over de afgelopen periode bijna gehalveerd tot 22,4 miljard dollar. "De omzetdaling werd voornamelijk veroorzaakt door een daling van de productie met 903 duizend stuks, ofwel veertig procent op jaarbasis", aldus de autofabrikant in een toelichting.

Het concern, dat overeind wordt gehouden met overheidssteun, heeft tot 1 juni om aan te tonen op eigen kracht weer levensvatbaar te worden. General Motors moet zijn schulden terugbrengen met meer dan veertig miljard dollar. Eerder dit jaar blies toenmalig topman Rick Wagoner op last van president Obama per direct de aftocht. Wagoner’s opvolger Fritz Henderson wil GM’s Europese dochters Opel, Vauxhall en Saab afstoten. Fiat heeft belangstelling getoond, evenals Magna, de Canadees-Oostenrijkse producent van auto-onderdelen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding