Dat meldt Financial Times. De Crown groep staat onder leiding van oud Ford-directeur en reorganisatiespecialist Michael Dingman en Shamel Rushwin, een voormalige topfunctionaris van Ford en Chrysler. De financiering zou helemaal van private investeringsgroepen uit de VS komen maar Crown zoekt ook steun bij Zweedse investeerders om te benadrukken dat men Volvo in Zweden wil houden. De Crown groep is in de strijd om Volvo met het Chinese Geely dat vorige maand liet weten belangstelling te hebben voor Volvo Cars. De Chinezen zouden twee miljard dollar hebben geboden. De Crown groep zou veel minder hebben geboden maar wel ook bereid zijn drie miljard dollar in Volvo te investeren de komende jaren. Geely zou vanwege het hoogste bod de voorkeur genieten van moeder Ford. Crown zou het meest serieuze alternatief zijn als het met Geely niks wordt.

Ook een derde groep zou belangstelling hebben voor Volvo Cars, namelijk het Jacob Consortium onder leiding van Magnus Sundemo. Hij is het hoofd van de ingenieursvakbond van Volvo, zo meldt Financial Times.
Ford zou in een van de komende weken beslissen om het exclusieve gesprekken gaat houden met Geely. De bescherming van het intellectuele eigendom van Ford is waarschijnlijk het grootste obstakel voor verkoop aan de Chinezen.