GM heeft in september 157 duizend auto’s verkocht, 45 procent minder dan in september 2008, waarin dankzij veel incentives een goed verkoopresultaat werd behaald. Ten opzichte van augustus van dit jaar bedraagt de daling 36 procent. Augustus was de laatste maand van de slooppremie, het zogenoemde cash for clunkers-programma. Toch zijn er volgens Mark LaNeve, vice president sales voor de VS, redenen voor optimisme voor het vierde kwartaal dat wordt ingegaan met de komst van de Cadillac SRX, Buick LaCrosse, Chevrolet Equipnox en GMC Terrain. "Die genereren veel interesse van kopers en we verkopen al veel van de eerste producten op het moment dat ze bij de dealers arriveren."
Nu de brandstofprijzen weer gezakt zijn naar een niveau van rond 2,28 dollar per gallon (= 3,78 liter dus 0,60 dollar per liter) zijn de kopers van de nieuwe GMC Terrain kennelijk al weer vergeten dat de benzineprijs vorige maand nog twintig cent hoger lag en dat er vorig jaar nog 3,53 dollar voor een gallon werd betaald. Want van de GMC Terrain is in september 183 procent meer verkocht dan in augustus, al staat het totaal van GMC nog wel op een min van 53 procent.
Met Hummer en Saturn is het helemaal afgelopen nu er voor die merken geen overnamepartij in Amerika is gevonden. Hummer zag de verkopen met 81,5 procent dalen en Saturn met 83,8 procent.