Volgens autointernationaal.nl stelt het gezaghebbende Amerikaanse magazine dat ruim een derde van de Chrysler-modellen uit bouwjaar 2009 het "veel slechter dan gemiddeld" doet. Jeep eindigde op de 30ste plek, Dodge op 31 en Chrysler zelf onderaan op 33.

De Japanse merken domineren nog steeds de top-10 en bezetten daarin de eerste zeven plaatsen. Hyundai, Porsche en Mercury (op de 8e, 9e resp. 10e plaats) zijn de enige vreemde eenden in de bijt. Saab, dat met zijn 9-3 onlangs ook hoog scoorde in Duits onderzoek naar de bouwkwaliteit, eindigt net buiten de top-10. Ook bovengemiddeld goed doen het Subaru, Suzuki, Kia, Mazda en Ford. Nissan eindigt met de 17e plaats in de middenmoot.

De Duitse premiummerken scoren eveneens gemiddeld. Mercedes-Benz op 23, Audi op 24 en BMW op 26, met dochter Mini daar direct achter. Volkswagen (plaats 21) deed het iets beter. De General Motors’ merken Chevrolet (25), GMC (28) en Saturn (29) deden het over de hele linie wat slechter dan het repertoire van Ford.