Het huis Bertone heeft regelrechte klassiekers als de Alfa Romeo Giulia GT, de Citroën XM en de Lamborghini Miura ontworpen. Bertone heeft eveneens een productiefaciliteit waar tot 2005 de Opel Astra Cabriolet werd vervaardigd. Het was met name deze productiefaciliteit die na de dood van Lilli’s echtgenoot, Nuccio, in 1997 in financiële moeilijkheden bracht. Eindigend in een financieel fiasco in 2008.

Fiat loste het productieprobleem op door Bertone’s fabriek te kopen voor de vervaardiging van twee modellen op basis van Chrysler-techniek.

Lilli Bertone gaf aan dat Bertone weer terug gaat naar core business: het ontwerpen van auto’s en technische innovaties voor de branche. Het Bertone Cento heeft tweehonderd mensen in dienst. Financiële specificaties kwamen niet naar buiten. Eerdere schattingen waren dat de naam Bertone tussen de anderhalf en drie miljoen euro waard zou zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding