De Europese Investeringsbank (EIB) zou hebben ingestemd met een lening die nodig is om Saab te laten overleven. Bovendien zou de Zweedse overheid daarvoor goedkeuring hebben gegeven. De regering komt volgens de omroep om half drie bijeen in een extra vergadering om te besluiten borg te staan voor de lening.

Beleggers dachten kennelijk al dat het zou gaan lukken. Spyker schoot op de Amsterdamse beurs vandaag als een komeet omhoog. Het aandeel stond om 13.45 uur maar liefst 36 procent hoger op 2,92 euro. Dat is een winst van 82 eurocent. Rond 15.00 uur was de stijging zelfs groter dan zeventig procent. 

Afgelopen weekend zou significante vooruitgang zijn geboekt in de richting van een overeenkomst tussen Spyker en GM die deze week al zou kunnen worden aangekondigd. Dat zei een van de twee geraadpleegde bronnen van dichtbij de onderhandelingen. Significante kwesties tussen Spyker, GM en de Zweedse overheid zouden nog moeten worden uitgewerkt. (bronnen: SVT, ANP, FD)

Spyker zelf heeft een uiterst beknopt persbericht gestuurd, waarin het bedrijf bevestigt nog steeds met GM in gesprek te zijn over de overname van Saab. Maar de uitkomst ervan is nog steeds onzeker, meldt Spyker.  

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding