In het verleden heeft Alfa al vaker dergelijke verwachtingen uitsproken maar deze keer zouden de juiste condities en de juiste producten aanwezig zijn, volgens Wester op een congres van Automotive News Europe in het Spaanse Bilbao. Moeder Fiat heeft een half miljoen eenheden als target voor 2014 gesteld voor Alfa. Vorig jaar verkocht Alfa Romeo iets meer dan honderdduizend eenheden. Het merk gaat in de komende vier jaar zes nieuwe  modellen introduceren: een vijfdeurs MiTo, een Giulia sedan en stationcar ter vervanging van de 159, een nieuwe Spider, een medium suv en een grote suv.

Volgens Wester gaat de synergie met Chrysler zorgen voor de schaalgrootte die nodig is. Het platform voor de nieuwe Giulietta hatchback zal worden gebruikt voor een miljoen eenheden van Fiat, Alfa en Chrysler. De auto’s zouden veiliger en comfortabeler zijn en hebben meer beenruimte achterin. De nieuwste auto van Alfa Romeo, de Giulietta, kreeg tijdens de EuroNCAP vijf sterren.

Overigens zoemt het ook al lange tijd van de geruchten dat Volkswagen belangstelling heeft voor het merk Alfa Romeo. Designchef Walter de Silva van Volkswagen komt bij Alfa vandaan.        

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding