De strijd om de toppositie gaat volgens hen tussen Hyundai, Toyota en Volkswagen. De Japanners gaan nu nog fier aan kop, maar zowel in Canada als in Europa is Hyundai samen met dochtermerk Kia inmiddels groter. De definitieve slag om de wereldmacht zal waarschijnlijk in de Verenigde Staten gevoerd gaan worden. En daar groeit Hyundai gestaag. Het marktaandeel groeide sinds 2008 van 3,0 naar 4,6 procent. Volkswagen heeft in de VS een grote achterstand met 2,0 procent marktaandeel. Toyota zit nu nog op 15 procent maar verloor afgelopen maand duidelijk terrein.

Hyundai scoort vooral met het nauwelijks bij te benen tempo waarin nieuwe modellen worden geïntroduceerd. Voor de nieuwe iX35 is de RAV4 geen partij meer, er komt een speciaal voor Europa ontwikkelde opvolger van de Sonata en daarnaast zitten er twee nieuwe mpv-modellen in de pijplijn: een opvolger voor de Trajet die gaat concurreren met de Touran en de Verso, en de iM25 die de plaats van de Matrix zal innemen.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding