Volgens de zegsman weet Antonov al langer dat hij niet mag instappen bij Saab. De Russische zakenman Vladimir Antonov wil een belang nemen van dertig procent in het noodlijdende Saab maar moet daarvoor wel toestemming krijgen van de EIB, omdat die een grote lening aan Saab heeft toegezegd (400 miljoen). Volgens de woordvoerder van Antonov wordt diens komst tegengehouden door de Zweedse overheid. Die zou de EIB onder druk zetten om Antonov buiten de deur te houden, zo meldt het ANP vandaag. Een woordvoerster van de Zweedse overheid zei dat er nog geen besluit is genomen over de komst van Antonov bij Saab, maar dat de overheid akkoord zal gaan als de EIB en het voormalige moederbedrijf General Motors het groene licht geven. De EIB wilde geen commentaar geven.

Het Zweedse National Debt Office gaf in april wel toestemming voor de komst van Antonov en ook General Motors ging akkoord. In juni viel een vastgoedtransactie in het water waarbij Antonov het vastgoed van Saab zou kopen in ruil voor een financiële injectie in het autobedrijf. Antonov was eerder aandeelhouder van Spyker Cars. Bij de overname van Saab door Spyker vorig jaar werd hij door General Motors gedwongen te vertrekken omdat hij banden met de onderwereld zou hebben. Ondertussen koerst Saab langzaam maar gestaag af op zijn definitieve ondergang en stopt Victor Muller het ene gat met het andere.

Zie ook: Burgemeester Trollhättan wil af van Victor Muller

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding