Volvo boos over BMW’s voor Belgisch parlement

Directie en vakbonden van de Volvo fabrieken in Gent zijn boos dat de zes Audi’s die de leden van het federale Belgische parlement in Brussel mogen gebruiken, worden vervangen door BMW 5’s. ‘’Volvo kan het parlement een op alle vlakken beter aanbod doen,’’ aldus een gezamenlijke mededeling van directie en bonden die wordt geciteerd in de Belgische pers.

‘’Als burger kunnen wij alleen maar toejuichen dat er zuinig omgesprongen wordt met het geld dat de bevolking via belastingen bijdraagt”, schrijft directeur Eric Van Landeghem samen met acht afgevaardigden van de bonden. ‘‘Wat ons echter verbaast én ontgoochelt is dat het parlement niét de voor de hand liggende stap neemt om meer te besparen, een ecologisch meer verantwoorde keuze te maken en tegelijk een onderneming te steunen die straks vijftig jaar lang in België investeert, tewerkstelling en welvaart creëert, bijdraagt tot de sociale zekerheid, en belastingen betaalt.” Wat die belastingen betreft, merkt Volvo Cars Gent op dat het in 2012 meer dan zestig miljoen euro sociale lasten, lokale belasting en vennootschapsbelasting bijdroeg.

Volvo Cars Gent zegt dat een Volvo S80, S60, XC60 of V60 Plug-in Hybrid op alle vlakken een maatschappelijk meer verantwoorde keuze zou zijn. ‘’De auto kost minder, verbruikt minder, heeft lagere operationele kosten en stoot beduidend minder CO2 uit. Maar vooral zou een keuze voor Volvo een signaal zijn naar onze Zweedse moedermaatschappij die jaar na jaar miljoenen investeert in België, en naar onze 5.000 medewerkers en die van onze talrijke leveranciers, dat de auto’s die zij maken waardig bevonden worden om door de verkozenen des volks gebruikt te worden”.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Volvo boos over BMW’s voor Belgisch parlement - Automobielmanagement.nl

Volvo boos over BMW’s voor Belgisch parlement

Directie en vakbonden van de Volvo fabrieken in Gent zijn boos dat de zes Audi’s die de leden van het federale Belgische parlement in Brussel mogen gebruiken, worden vervangen door BMW 5’s. ‘’Volvo kan het parlement een op alle vlakken beter aanbod doen,’’ aldus een gezamenlijke mededeling van directie en bonden die wordt geciteerd in de Belgische pers.

‘’Als burger kunnen wij alleen maar toejuichen dat er zuinig omgesprongen wordt met het geld dat de bevolking via belastingen bijdraagt”, schrijft directeur Eric Van Landeghem samen met acht afgevaardigden van de bonden. ‘‘Wat ons echter verbaast én ontgoochelt is dat het parlement niét de voor de hand liggende stap neemt om meer te besparen, een ecologisch meer verantwoorde keuze te maken en tegelijk een onderneming te steunen die straks vijftig jaar lang in België investeert, tewerkstelling en welvaart creëert, bijdraagt tot de sociale zekerheid, en belastingen betaalt.” Wat die belastingen betreft, merkt Volvo Cars Gent op dat het in 2012 meer dan zestig miljoen euro sociale lasten, lokale belasting en vennootschapsbelasting bijdroeg.

Volvo Cars Gent zegt dat een Volvo S80, S60, XC60 of V60 Plug-in Hybrid op alle vlakken een maatschappelijk meer verantwoorde keuze zou zijn. ‘’De auto kost minder, verbruikt minder, heeft lagere operationele kosten en stoot beduidend minder CO2 uit. Maar vooral zou een keuze voor Volvo een signaal zijn naar onze Zweedse moedermaatschappij die jaar na jaar miljoenen investeert in België, en naar onze 5.000 medewerkers en die van onze talrijke leveranciers, dat de auto’s die zij maken waardig bevonden worden om door de verkozenen des volks gebruikt te worden”.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding