Tesla kwam daarmee een stuk hoger uit dan wat analisten hadden verwacht (87.749 stuks). Elon Musk had eerder ook al aangegeven ‘dat we alles uit de kast zullen halen om nieuwe recordcijfers neer te zetten.’ Hij was dat ook min of meer aan zichzelf verplicht nadat de productie- en aflevercijfers over het eerste kwartaal juist flink tegen waren gevallen. Of Tesla er ook in geslaagd is om na een verlies van 702 miljoen dollar in het eerste kwartaal in de afgelopen drie maanden weer winst te maken moet later blijken.

Het verkooprecord had te maken met het op stoom komen van de verkopen van de Model 3, de eerste massaproductieauto van het merk. De leveringen in Europa en in Azië zijn nu ook op gang. Verder werd in de Verenigde Staten meer verkocht omdat consumenten nog wilden profiteren van gunstige belastingregels voordat die op de schop gaan.

Het is echter niet allemaal goed nieuws voor Tesla want in één week tijd zijn weer drie topmanagers opgestapt. Dat is in de eerste plaats Jan Oehmicke, vice-president of Tesla Europa, gevolgd door Steve MacManus die leiding gaf aan engineering. Eerder al werd bekend dat Peter Hochholdinger zijn baan als productiebaas bij Tesla heeft verruild voor een topfunctie bij de EV-startup Lucid Motors.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding