Oehmicke trad in juli vorig jaar in dienst bij Tesla. Hij werkte eerder bijna twintig jaar voor BMW. Oehmicke zou in aanvaring zijn gekomen met topman Elon Musk vanwege de rommelig verlopen lancering van de Tesla Model 3 op de Europese markt eerder dit jaar. Die introductie ging gepaard met leveringsproblemen waardoor Tesla in het eerste kwartaal forse verliezen in de boeken moest zetten.

Dinsdag werd door ingewijden ook gemeld dat topbestuurder Steve MacManus Tesla verlaat, zo meldt zakenblad Business Insider. Hij was vicepresident op het gebied van interieur- en exterieurontwerp bij het bedrijf.

Vorige week werd nog bekend dat het hoofd productie van Tesla, Peter Hochholdiger, vertrekt bij het Amerikaanse bedrijf. Hij was binnen Tesla de persoon met de meeste ervaring op het gebied van massaproductie van auto’s. Ook andere bestuurders zijn de afgelopen tijd weggegaan bij de autofabrikant.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding