Het bedrijf stelt dat de economische omstandigheden erger tegenvallen dan eerder werd verwacht. Ook is Renault meer geld kwijt om aan alle regels te voldoen.

Het nieuwe bestuur van Renault heroverweegt bovendien het strategisch plan. Vorige week zette de automaker topman Thierry Bolloré na minder dan een jaar aan de kant. Hij wordt voorlopig vervangen door financieel directeur Clotilde Delbos.

De stoelendans aan de top werd gezien als een handreiking naar alliantiepartner Nissan. Die had geen vertrouwen in Bolloré omdat hij lang de rechterhand was van de van fraude verdachte oud-topman Carlos Ghosn.

In het derde kwartaal daalde de omzet van Renault ten opzichte van een jaar eerder met 1,6 procent tot 11,3 miljard euro. Als de Russische automaker Lada niet wordt meegeteld ging de omzet zelfs met 3,9 procent omlaag.