Volgens GM is de concurrent verantwoordelijk voor omkoping van vakbondsmedewerkers. Die zouden daarop het onderhandelingsproces over cao’s hebben verstoord, waardoor Fiat Chrysler Automobiles een voordeel kreeg ten opzichte van GM op het vlak van loon en andere arbeidsvoorwaarden.

De hoogte van de claim is niet bekendgemaakt in de bij de rechtbank in de staat Michigan ingediende stukken. Fiat Chrysler heeft eerder altijd gezegd nooit op de hoogte te zijn geweest van de afspraken die drie voormalige bestuurders hebben gemaakt met autovakbond UAW. Volgens GM heeft de inmiddels overleden Fiat Chrysler-topman Sergio Marchionne echter hoogstpersoonlijk toestemming gegeven voor omkoping met als doel een concurrent dwars te zitten.

Fiat Chrysler zegt verbijsterd te zijn over de claim. Het Amerikaans-Italiaanse concern zegt zich op alle mogelijke manier te verweren tegen de aantijgingen. In een verklaring speculeert het bedrijf ook dat GM mogelijk beoogt de geplande fusie van Fiat Chrysler met de Franse branchegenoot PSA te dwarsbomen.

Lees ook: Fusie PSA en FCA

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding