JLR werkt al sinds 2012 nauw samen met Bowler bij Land Rover. De Britse specialist was de laatste tijd in financiële problemen geraakt en moest zelf uitstel van betaling aanvragen.

“Bowler heeft expertise op het gebied van all-terrain voertuigdynamiek, lage-volume productie technieken en bewezen duurzaamheid van onderdelen onder extreme omstandigheden waar erg veel belangstelling voor is. Special Vehicle Operations is een snel groeiende business die de sleutelelementen van Jaguar en Land Rover uitvergroot om onderscheidende producten van wereldklasse te bouwen,” stelt JLR in een verklaring.

Van der Sande: “De naam Bowler staat al bijna 35 jaar voor innovatie en succes met een reputatie die is opgebouwd door de deelname aan de zwaarste off-road motorsport competities. Het is fantastisch dat we nu in een positie zijn om mee te doen in en leiding te geven aan de toekomst van het merk Bowler binnen Jaguar Land Rover. Bij Special Vehicle Operations kijken we allen uit naar de samenwerking met onze nieuwe collega’s bij Bowler.”