Geruchten dat VW van Bugatti af wil doen al geruime tijd de ronde. Het Franse merk dat in 1998 door Volkswagen Groep werd ingelijfd pas niet meer in de merkenstal, mede gezien de uiterst beperkte productie. Volgens de huidige plannen zou Rimac Bugatti kunnen kopen. In ruil krijgen VW of Porsche dan een flink belang in die Kroatische nieuwkomer. Volgens Blume zal een beslissing over zo’n transactie in de eerste helft van dit jaar worden genomen.

Porsche

De plannen passen bij het plan van Volkswagen Groep om Porsche verder te verzelfstandigen en gedeeltelijk naar de beurs te brengen. Daarmee zou de groep de strategie om de business af te slanken voortzetten die is begonnen met de vorming van de vrachtwagendivisie Traton. Bovendien brengt een beursgang van Porsche ook de nodige middelen binnen die VW goed kan gebruiken voor de hoge investeringen in nieuwe technologieën. De berichten over Porsche zijn tot nu toe nog niet door het moederbedrijf bevestigd.

Lees ook:
‘VW wil Bugatti verkopen aan Rimac’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding