Werknemers Daimler krijgen 500 euro coronabonus

Daimler betaalt al haar werknemers in Duitsland een bonus van 500 euro voor hun grote inzet tijdens de coronacrisis. Dat bedrag komt bovenop een extra uitkering van 1.000 euro die Daimler al in december heeft overgemaakt.

“De cijfers voor 2020 zijn beter uitgevallen dan we in de eerste maanden van de coronacrisis hadden verwacht,’’ schrijft Daimler in een begeleidende brief. “Omdat dat resultaat ook op uw intensieve inzet tijdens deze ongewone tijden berust, hebben de ondernemingsleiding en de centrale ondernemingsraad besloten een prestatiebonus over 2020 uit te keren. Die premie wordt eind april uitbetaald met onze dank voor die inzet in dit bijzondere jaar.’’

Arbeidstijdverkorting

Daimler heeft bovendien besloten de door arbeidstijdverkorting misgelopen uren alsnog uit te betalen. Om de kosten onder controle te houden, kwam de bedrijfsleiding in de zomer met de OR overeen om twee uur per week korter te werken. Dat kwam neer op een salarisvermindering met zo’n zes procent. Dat geld wordt nu alsnog uitbetaald. In maart wordt ook weer teruggeschakeld naar een normale werkweek ‘omdat er weer meer werk is’. Het was eerst de bedoeling tot eind september korter te werken.

Lees meer:
Daimler heeft alle vertrouwen in 2021

Werknemers Daimler krijgen 500 euro coronabonus - Automobielmanagement.nl

Werknemers Daimler krijgen 500 euro coronabonus

Daimler betaalt al haar werknemers in Duitsland een bonus van 500 euro voor hun grote inzet tijdens de coronacrisis. Dat bedrag komt bovenop een extra uitkering van 1.000 euro die Daimler al in december heeft overgemaakt.

“De cijfers voor 2020 zijn beter uitgevallen dan we in de eerste maanden van de coronacrisis hadden verwacht,’’ schrijft Daimler in een begeleidende brief. “Omdat dat resultaat ook op uw intensieve inzet tijdens deze ongewone tijden berust, hebben de ondernemingsleiding en de centrale ondernemingsraad besloten een prestatiebonus over 2020 uit te keren. Die premie wordt eind april uitbetaald met onze dank voor die inzet in dit bijzondere jaar.’’

Arbeidstijdverkorting

Daimler heeft bovendien besloten de door arbeidstijdverkorting misgelopen uren alsnog uit te betalen. Om de kosten onder controle te houden, kwam de bedrijfsleiding in de zomer met de OR overeen om twee uur per week korter te werken. Dat kwam neer op een salarisvermindering met zo’n zes procent. Dat geld wordt nu alsnog uitbetaald. In maart wordt ook weer teruggeschakeld naar een normale werkweek ‘omdat er weer meer werk is’. Het was eerst de bedoeling tot eind september korter te werken.

Lees meer:
Daimler heeft alle vertrouwen in 2021