Continental mikt op sterke groei autoproductie

De Duitse banden- en onderdelenfabrikant Continental denkt dat de automarkten dit jaar een aanzienlijk herstel laten zien. ‘’De onderneming verwacht een substantiële toename van de productie van personenauto’s en lichte bestelwagens met negen tot twaalf procent,’’ aldus financieel directeur Wolfgang bij de presentatie van de jaarcijfers.

Continental eindigt zwaar in het rood

Schäfer voegt er wel aan toe dat het recordniveau van de autoproductie in 2017 niet voor 2025 kan worden bereikt.Continental heeft door de coronacrisis een slecht jaar achter de rug met een nettoverlies van 962 miljoen euro. De omzet kwam uit op 37,7 miljard euro vergeleken met 44,5 miljard in 2019. De vaste kosten werden afgelopen jaar met 860 miljoen teruggedrongen. Het drastisch snijden in het personeelsbestand levert daarbij een belangrijke bijdrage. In 2020 werden weer ruim 5.000 banen geschrapt. Daarnaast werden de investeringen teruggedraaid met 1,1 miljard naar 2,2 miljard.

Transformatie

CEO Nikolai Setzer: “We hebben het jaar sterker afgesloten dan we in het voorjaar vreesden.’’ Setzer benadrukte opnieuw dat Continental zich nu vooral richt op de nieuwe technologieën in de autowereld. “Dat zal ons tot één van de winnaars in de transformatie in de mobiliteitsindustrie maken.’’

Lees ook:
Continental schrapt nog eens 10.000 banen

Continental mikt op sterke groei autoproductie - Automobielmanagement.nl

Continental mikt op sterke groei autoproductie

De Duitse banden- en onderdelenfabrikant Continental denkt dat de automarkten dit jaar een aanzienlijk herstel laten zien. ‘’De onderneming verwacht een substantiële toename van de productie van personenauto’s en lichte bestelwagens met negen tot twaalf procent,’’ aldus financieel directeur Wolfgang bij de presentatie van de jaarcijfers.

Continental eindigt zwaar in het rood

Schäfer voegt er wel aan toe dat het recordniveau van de autoproductie in 2017 niet voor 2025 kan worden bereikt.Continental heeft door de coronacrisis een slecht jaar achter de rug met een nettoverlies van 962 miljoen euro. De omzet kwam uit op 37,7 miljard euro vergeleken met 44,5 miljard in 2019. De vaste kosten werden afgelopen jaar met 860 miljoen teruggedrongen. Het drastisch snijden in het personeelsbestand levert daarbij een belangrijke bijdrage. In 2020 werden weer ruim 5.000 banen geschrapt. Daarnaast werden de investeringen teruggedraaid met 1,1 miljard naar 2,2 miljard.

Transformatie

CEO Nikolai Setzer: “We hebben het jaar sterker afgesloten dan we in het voorjaar vreesden.’’ Setzer benadrukte opnieuw dat Continental zich nu vooral richt op de nieuwe technologieën in de autowereld. “Dat zal ons tot één van de winnaars in de transformatie in de mobiliteitsindustrie maken.’’

Lees ook:
Continental schrapt nog eens 10.000 banen