Jaguar verkoopt 30 procent minder auto’s

Jaguar heeft in het afgelopen boekjaar wereldwijd niet meer dan 97.669 nieuwe auto’s verkocht. Dat is 30,5 procent minder dan in de voorafgaande twaalf maanden. In het eerste kwartaal van 2021 zakte de afzet van Jaguar nog steeds in, namelijk met 17 procent naar 23.463 exemplaren.

Zustermerk Land Rover doet het beter, met in het eerste kwartaal een toename met bijna 23 procent naar 100.020 stuks. Over het hele boekjaar komen de verkopen bij dit merk met 341.919 stuks iets meer dan zeven procent lager uit. De vorig jaar gelanceerde nieuwe Defender leverde al direct een bijdrage van 45.000 stuks aan de jaarafzet.

China

De JLR Groep zag de jaarverkopen in China met 23 procent toenemen, wat voornamelijk kwam door Land Rover. China was met 111.206 auto’s goed voor nagenoeg een kwart van de totale wereldwijde verkopen van de Britse merken. De Amerikaanse afzet liet een bescheiden groei zien van ruim tien procent maar in Europa bleven de verkopen vijf procent achter bij vorig boekjaar.

Covid

“Met de aanhoudende gevolgen van de covidpandemie ben ik blij dat we het boekjaar konden eindigen met hogere verkopen in het laatste kwartaal. De kwaliteit van onze verkopen verbeterde nog meer dan het volume, met een focus op meer winstgevende modellijnen, hogere specificaties en ook minder aanbiedingen’’, zegt Chief Commercial Officer Felix Brautigam. Hij prijst verder de goede gang van zaken bij de nieuwe Land Rover Defender en het succes van de XE, XF en F-type bij Jaguar.

Lees ook:
Jaguar Land Rover ziet verder herstel

Jaguar verkoopt 30 procent minder auto’s - Automobielmanagement.nl

Jaguar verkoopt 30 procent minder auto’s

Jaguar heeft in het afgelopen boekjaar wereldwijd niet meer dan 97.669 nieuwe auto’s verkocht. Dat is 30,5 procent minder dan in de voorafgaande twaalf maanden. In het eerste kwartaal van 2021 zakte de afzet van Jaguar nog steeds in, namelijk met 17 procent naar 23.463 exemplaren.

Zustermerk Land Rover doet het beter, met in het eerste kwartaal een toename met bijna 23 procent naar 100.020 stuks. Over het hele boekjaar komen de verkopen bij dit merk met 341.919 stuks iets meer dan zeven procent lager uit. De vorig jaar gelanceerde nieuwe Defender leverde al direct een bijdrage van 45.000 stuks aan de jaarafzet.

China

De JLR Groep zag de jaarverkopen in China met 23 procent toenemen, wat voornamelijk kwam door Land Rover. China was met 111.206 auto’s goed voor nagenoeg een kwart van de totale wereldwijde verkopen van de Britse merken. De Amerikaanse afzet liet een bescheiden groei zien van ruim tien procent maar in Europa bleven de verkopen vijf procent achter bij vorig boekjaar.

Covid

“Met de aanhoudende gevolgen van de covidpandemie ben ik blij dat we het boekjaar konden eindigen met hogere verkopen in het laatste kwartaal. De kwaliteit van onze verkopen verbeterde nog meer dan het volume, met een focus op meer winstgevende modellijnen, hogere specificaties en ook minder aanbiedingen’’, zegt Chief Commercial Officer Felix Brautigam. Hij prijst verder de goede gang van zaken bij de nieuwe Land Rover Defender en het succes van de XE, XF en F-type bij Jaguar.

Lees ook:
Jaguar Land Rover ziet verder herstel