Fords F-truck is niet aan te slepen

Ford verkocht dit jaar tot eind april in de Verenigde Staten 270.099 nieuwe F-serie pick-up trucks, ofwel 225 auto’s per dag. Dat is 67.000 meer dan de naaste concurrent Chevrolet Silverado en 13.125 meer dan in april vorig jaar.

Ford kon mede dankzij dat succes van haar meest populaire model de verkopen in de VS in april opvoeren tot 197.813 voertuigen, niet alleen 57 procent meer dan een jaar eerder maar ook bijna een kwart meer dan in april 2019 toen er van corona nog geen sprake was. De verkopen van pick-up trucks en grote SUV’s zoals de Bronco Sport lagen 70 procent hoger dan vorig jaar waarmee dit op de Amerikaanse markt voor Ford de beste maand april was sinds 2006. Dankzij de populariteit van die grote modellen lag de gemiddelde transactieprijs met 43.000 dollar eveneens op een recordniveau.

Doorlooptijd

Ford meldt verder dat de doorlooptijd van de hybride PowerBoost-modellen bij de dealer niet langer is dan 17 dagen. De nieuwe elektrische Mustang staat zelfs maar vier dagen bij de dealer voordat hij verkocht is. Aan die auto hangt een prijskaartje van 45.900 dollar ofwel 37.700 euro terwijl de goedkoopste versie in Nederland 50.000 euro kost. Ford slaagt er met dat al uitstekend in om volgens plan de winst per verkochte auto op te voeren. De eerder veel verkochte maar nu geschrapte sedan Fusion kostte bijvoorbeeld niet meer dan 22.900 dollar.

Lees ook:
Ford maakt 3,3 miljard dollar winst in eerste kwartaal 2021

Fords F-truck is niet aan te slepen - Automobielmanagement.nl

Fords F-truck is niet aan te slepen

Ford verkocht dit jaar tot eind april in de Verenigde Staten 270.099 nieuwe F-serie pick-up trucks, ofwel 225 auto’s per dag. Dat is 67.000 meer dan de naaste concurrent Chevrolet Silverado en 13.125 meer dan in april vorig jaar.

Ford kon mede dankzij dat succes van haar meest populaire model de verkopen in de VS in april opvoeren tot 197.813 voertuigen, niet alleen 57 procent meer dan een jaar eerder maar ook bijna een kwart meer dan in april 2019 toen er van corona nog geen sprake was. De verkopen van pick-up trucks en grote SUV’s zoals de Bronco Sport lagen 70 procent hoger dan vorig jaar waarmee dit op de Amerikaanse markt voor Ford de beste maand april was sinds 2006. Dankzij de populariteit van die grote modellen lag de gemiddelde transactieprijs met 43.000 dollar eveneens op een recordniveau.

Doorlooptijd

Ford meldt verder dat de doorlooptijd van de hybride PowerBoost-modellen bij de dealer niet langer is dan 17 dagen. De nieuwe elektrische Mustang staat zelfs maar vier dagen bij de dealer voordat hij verkocht is. Aan die auto hangt een prijskaartje van 45.900 dollar ofwel 37.700 euro terwijl de goedkoopste versie in Nederland 50.000 euro kost. Ford slaagt er met dat al uitstekend in om volgens plan de winst per verkochte auto op te voeren. De eerder veel verkochte maar nu geschrapte sedan Fusion kostte bijvoorbeeld niet meer dan 22.900 dollar.

Lees ook:
Ford maakt 3,3 miljard dollar winst in eerste kwartaal 2021