Amerikaanse Toyota/Mazda-fabriek wordt opgestart

Mazda Toyota Manufacturing, MTM, de grote autofabriek die de twee Japanse merken gezamenlijk bouwen in de Amerikaanse staat Alabama, is begonnen met het werven van duizenden werknemers om de productie later dit jaar op gang te brengen. Het eerste model wordt de Corolla Cross, nog altijd één van de meest populaire auto’s op de Amerikaanse markt.

Mazda en Toyota hebben in een unieke joint-venture gezamenlijk ruim 2,3 miljard dollar geïnvesteerd in het project in de stad Huntsville. De bouw is begonnen in het voorjaar van 2019 en is inmiddels zo goed als afgerond.

300.000 auto’s per jaar

De fabriek wordt uitgerust met de meest moderne robot- en andere technologieën die voor het bouwen van auto’s beschikbaar zijn. Uiteindelijk heeft MTM 4.000 werknemers nodig om vanaf 2022 300.000 auto’s per jaar te kunnen bouwen. “Dit wordt écht een product van Alabama, hier geassembleerd en verkocht in heel Noord-Amerika,’’ zegt directeur productie Janette Hostettler.

Lees ook:
Martijn ten Brink nieuwe topman van Mazda Motor Europe

Amerikaanse Toyota/Mazda-fabriek wordt opgestart - Automobielmanagement.nl

Amerikaanse Toyota/Mazda-fabriek wordt opgestart

Mazda Toyota Manufacturing, MTM, de grote autofabriek die de twee Japanse merken gezamenlijk bouwen in de Amerikaanse staat Alabama, is begonnen met het werven van duizenden werknemers om de productie later dit jaar op gang te brengen. Het eerste model wordt de Corolla Cross, nog altijd één van de meest populaire auto’s op de Amerikaanse markt.

Mazda en Toyota hebben in een unieke joint-venture gezamenlijk ruim 2,3 miljard dollar geïnvesteerd in het project in de stad Huntsville. De bouw is begonnen in het voorjaar van 2019 en is inmiddels zo goed als afgerond.

300.000 auto’s per jaar

De fabriek wordt uitgerust met de meest moderne robot- en andere technologieën die voor het bouwen van auto’s beschikbaar zijn. Uiteindelijk heeft MTM 4.000 werknemers nodig om vanaf 2022 300.000 auto’s per jaar te kunnen bouwen. “Dit wordt écht een product van Alabama, hier geassembleerd en verkocht in heel Noord-Amerika,’’ zegt directeur productie Janette Hostettler.

Lees ook:
Martijn ten Brink nieuwe topman van Mazda Motor Europe