Volvo heeft beste half jaar in geschiedenis

Volvo Cars heeft in het eerste half jaar van 2021 380.757 nieuwe auto’s verkocht. Dat is 41 procent meer dan in de eerste zes maanden van vorig jaar. In juni gingen de verkopen van Volvo vergeleken met een jaar eerder met 11 procent omhoog naar 68.224 auto’s.

Opmerkelijk is dat de toename in de verschillende werelddelen vrijwel even hoog uitkomt. Zo kwam Volvo Cars in Europa met 166.822 auto’s ruim 35 procent hoger uit, laat China met 95.252 stuks een groei van 45 procent zien en doet de Verenigde Staten het vrijwel even goed met een toename van ruim 47 procent naar 63.754 auto’s. In de maand juni zwakte de groei in Europa sterk af naar net nog één procent terwijl ook China met een goede tien procent groei lager uitkwam dan in de voorafgaande maanden.

Recharge

Een kwart van de nieuwe Volvo’s behoort tot de Recharge-lijn met een vol-elektrische of plug-in hybride aandrijving. Het aandeel van de Recharge-modellen was daarmee bijna 150 procent hoger dan in het eerste halfjaar van 2020. Verder doen vooral de SUV’s als de XC40, de XC60 en de XC90 het goed bij het Zweedse merk.

Lees ook:
Volvo wil 2,5 miljoen ton minder CO2 uitstoten in 2025

Volvo heeft beste half jaar in geschiedenis - Automobielmanagement.nl

Volvo heeft beste half jaar in geschiedenis

Volvo Cars heeft in het eerste half jaar van 2021 380.757 nieuwe auto’s verkocht. Dat is 41 procent meer dan in de eerste zes maanden van vorig jaar. In juni gingen de verkopen van Volvo vergeleken met een jaar eerder met 11 procent omhoog naar 68.224 auto’s.

Opmerkelijk is dat de toename in de verschillende werelddelen vrijwel even hoog uitkomt. Zo kwam Volvo Cars in Europa met 166.822 auto’s ruim 35 procent hoger uit, laat China met 95.252 stuks een groei van 45 procent zien en doet de Verenigde Staten het vrijwel even goed met een toename van ruim 47 procent naar 63.754 auto’s. In de maand juni zwakte de groei in Europa sterk af naar net nog één procent terwijl ook China met een goede tien procent groei lager uitkwam dan in de voorafgaande maanden.

Recharge

Een kwart van de nieuwe Volvo’s behoort tot de Recharge-lijn met een vol-elektrische of plug-in hybride aandrijving. Het aandeel van de Recharge-modellen was daarmee bijna 150 procent hoger dan in het eerste halfjaar van 2020. Verder doen vooral de SUV’s als de XC40, de XC60 en de XC90 het goed bij het Zweedse merk.

Lees ook:
Volvo wil 2,5 miljoen ton minder CO2 uitstoten in 2025