Porsche, Rimac en Bugatti in joint venture

Porsche en Rimac gaan een joint venture opzetten waarin Bugatti wordt opgenomen. De nieuwe fabrikant van hypercars gaat Bugatti-Rimac heten en krijgt het hoofdkantoor in Zagreb. Een combinatie van de drie merken zat al tijden in de pen en is nu bevestigd door de Volkswagen Groep als moederbedrijf van zowel Porsche als Bugatti.

De samenwerking sluit ook aan op die waarmee Porsche en Rimac al drie jaar geleden zijn begonnen. Rimac krijgt een belang van 55 procent in de joint venture, Porsche van 45 procent. Porsche heeft ook 24 procent van de aandelen van Rimac zelf in handen. Bugatti wordt door Volkswagen in de joint venture ingebracht. De aandelen Bugatti worden dan overgeheveld naar Porsche.

Twee modellen

Bugatti-Rimac gaat in eerste instantie twee modellen bouwen, de Bugatti Chiron en de elektrische Rimac Nevera. Alle nieuwe modellen voor Bugatti worden gebouwd in de bestaande fabriek in het Franse Molsheim. CEO Oliver Blume: ‘’We combineren Bugatti’s ervaring in de hypercarbusiness met Rimacs kennis van elektrische mobiliteit. Mate Rimac voegt daar aan toe: ‘’De joint venture tilt ons naar een volledig nieuw niveau. Bugatti en Rimac passen perfect bij elkaar.”

Lees ook:
Bugatti in joint venture met Rimac

Porsche, Rimac en Bugatti in joint venture - Automobielmanagement.nl

Porsche, Rimac en Bugatti in joint venture

Porsche en Rimac gaan een joint venture opzetten waarin Bugatti wordt opgenomen. De nieuwe fabrikant van hypercars gaat Bugatti-Rimac heten en krijgt het hoofdkantoor in Zagreb. Een combinatie van de drie merken zat al tijden in de pen en is nu bevestigd door de Volkswagen Groep als moederbedrijf van zowel Porsche als Bugatti.

De samenwerking sluit ook aan op die waarmee Porsche en Rimac al drie jaar geleden zijn begonnen. Rimac krijgt een belang van 55 procent in de joint venture, Porsche van 45 procent. Porsche heeft ook 24 procent van de aandelen van Rimac zelf in handen. Bugatti wordt door Volkswagen in de joint venture ingebracht. De aandelen Bugatti worden dan overgeheveld naar Porsche.

Twee modellen

Bugatti-Rimac gaat in eerste instantie twee modellen bouwen, de Bugatti Chiron en de elektrische Rimac Nevera. Alle nieuwe modellen voor Bugatti worden gebouwd in de bestaande fabriek in het Franse Molsheim. CEO Oliver Blume: ‘’We combineren Bugatti’s ervaring in de hypercarbusiness met Rimacs kennis van elektrische mobiliteit. Mate Rimac voegt daar aan toe: ‘’De joint venture tilt ons naar een volledig nieuw niveau. Bugatti en Rimac passen perfect bij elkaar.”

Lees ook:
Bugatti in joint venture met Rimac