Volkswagen maakt 11 miljard euro winst

De Volkswagen Groep heeft over het eerste halfjaar uitstekend gedraaid. “De afleveringen aan klanten vertoonden een sterk herstel wat leidt tot een erg sterke groepsomzet alsmede een hoge operationele winst,’’ meldt de groep in een korte verklaring. Die operationele winst wordt voorlopig geschat op rond de 11 miljard euro.

Inval bij kantoren Volkswagen om dieselfraude

Dat is ook meer dan de 9,6 miljard euro operationele winst over de eerste helft van 2019. De netto kasstroom bij de automotive-tak is sterk toegenomen en komt uit op rond de 10 miljard euro. De Volkswagen Groep waarschuwt daarbij wel dat de flessenhals door het tekort aan chips is verschoven naar de tweede helft van dit jaar. Wat daarvan precies de gevolgen zijn, vermeldt de onderneming nog niet. De definitieve cijfers over de eerste helft van 2021 worden op 29 juli gepubliceerd.

Transformatie

Verder heeft de Raad van Toezicht het contract van bestuursvoorzitter Herbert Diess verlengd tot diens 67e verjaardag in oktober 2025. “Diess en zijn managementteam hebben de laatste paar jaar samen met de vertegenwoordigers van de werknemers gewerkt aan de succesvolle transformatie van de Groep. De Raad van Toezicht denkt dat onder de leiding van Herbert Diess de omstandigheden optimaal zullen zijn voor een verdere succesvolle ontwikkeling van de hele onderneming in de komende jaren,’’ aldus voorzitter van de toezichtraad Hans Dieter Pötsch.

Lees ook:
Volkswagen Golf verkozen tot Occasion van het Jaar 2021

Volkswagen maakt 11 miljard euro winst - Automobielmanagement.nl

Volkswagen maakt 11 miljard euro winst

De Volkswagen Groep heeft over het eerste halfjaar uitstekend gedraaid. “De afleveringen aan klanten vertoonden een sterk herstel wat leidt tot een erg sterke groepsomzet alsmede een hoge operationele winst,’’ meldt de groep in een korte verklaring. Die operationele winst wordt voorlopig geschat op rond de 11 miljard euro.

Inval bij kantoren Volkswagen om dieselfraude

Dat is ook meer dan de 9,6 miljard euro operationele winst over de eerste helft van 2019. De netto kasstroom bij de automotive-tak is sterk toegenomen en komt uit op rond de 10 miljard euro. De Volkswagen Groep waarschuwt daarbij wel dat de flessenhals door het tekort aan chips is verschoven naar de tweede helft van dit jaar. Wat daarvan precies de gevolgen zijn, vermeldt de onderneming nog niet. De definitieve cijfers over de eerste helft van 2021 worden op 29 juli gepubliceerd.

Transformatie

Verder heeft de Raad van Toezicht het contract van bestuursvoorzitter Herbert Diess verlengd tot diens 67e verjaardag in oktober 2025. “Diess en zijn managementteam hebben de laatste paar jaar samen met de vertegenwoordigers van de werknemers gewerkt aan de succesvolle transformatie van de Groep. De Raad van Toezicht denkt dat onder de leiding van Herbert Diess de omstandigheden optimaal zullen zijn voor een verdere succesvolle ontwikkeling van de hele onderneming in de komende jaren,’’ aldus voorzitter van de toezichtraad Hans Dieter Pötsch.

Lees ook:
Volkswagen Golf verkozen tot Occasion van het Jaar 2021