5,2 miljard euro brutowinst voor Daimler ondanks chiptekort

Daimler heeft in het tweede kwartaal meer winst geboekt dan was verwacht. Het Duitse autoconcern richtte zich vanwege de wereldwijde chiptekorten op het duurdere segment auto’s, waar hogere marges op worden behaald.  De brutowinst, voor aftrek van onder meer belastingen, bedroeg in het tweede kwartaal bijna 5,2 miljard euro. Dat meldt Daimler op basis van voorlopige cijfers.

Ook in het eerste kwartaal van 2021 boekte het Duitse autoconcern een veel hogere winst dan verwacht. De verkoop werd toen flink gestuwd door een enorme stijging in de vraag uit China maar ook in Noord-Amerika gingen de zaken voorspoedig. Regionale verkoopcijfers voor het afgelopen kwartaal heeft het bedrijf nog niet bekendgemaakt. Vorig jaar daalde de autoverkoop van Daimler nog fors als gevolg van de coronacrisis.

Analisten rekenden in doorsnee op een winst van 4,1 miljard euro. Door de schaarste aan chips wordt de productie bij autofabrikanten al sinds eind vorig jaar beperkt. Het moederbedrijf van Mercedes komt op 21 juli met volledige cijfers over het tweede kwartaal.

Lees ook:
Daimler verkoopt 25 eigen Mercedes-dealers

Reageren
500 tekens over
5,2 miljard euro brutowinst voor Daimler ondanks chiptekort - Automobielmanagement.nl

5,2 miljard euro brutowinst voor Daimler ondanks chiptekort

Daimler heeft in het tweede kwartaal meer winst geboekt dan was verwacht. Het Duitse autoconcern richtte zich vanwege de wereldwijde chiptekorten op het duurdere segment auto’s, waar hogere marges op worden behaald.  De brutowinst, voor aftrek van onder meer belastingen, bedroeg in het tweede kwartaal bijna 5,2 miljard euro. Dat meldt Daimler op basis van voorlopige cijfers.

Ook in het eerste kwartaal van 2021 boekte het Duitse autoconcern een veel hogere winst dan verwacht. De verkoop werd toen flink gestuwd door een enorme stijging in de vraag uit China maar ook in Noord-Amerika gingen de zaken voorspoedig. Regionale verkoopcijfers voor het afgelopen kwartaal heeft het bedrijf nog niet bekendgemaakt. Vorig jaar daalde de autoverkoop van Daimler nog fors als gevolg van de coronacrisis.

Analisten rekenden in doorsnee op een winst van 4,1 miljard euro. Door de schaarste aan chips wordt de productie bij autofabrikanten al sinds eind vorig jaar beperkt. Het moederbedrijf van Mercedes komt op 21 juli met volledige cijfers over het tweede kwartaal.

Lees ook:
Daimler verkoopt 25 eigen Mercedes-dealers

Reageren
500 tekens over