Lightyear in zee met Finse autofabrikant Valmet Automotive

De Finse autoproducent Valmet Automotive gaat de Lightyear One van het Nederlandse technologiebedrijf produceren. Lightyear heeft hiertoe een intentieverklaring ondertekend met Valmet, zo maakt het bedrijf vandaag bekend.

Na een selectieproces dat meer dan een jaar in beslag nam, heeft Lightyear gekozen voor Valmet Automotive als productiepartner. ‘De autofabrikant is een EV-pionier en is al meer dan tien jaar betrokken bij de ontwikkeling en productie van elektrische voertuigen. Het bedrijf heeft meer dan vijftig jaar ervaring met grote en bekende automerken en met het begeleiden van start-up en scale-up bedrijven naar productie. Meer dan 1,7 miljoen voertuigen hebben de productielijnen van Valmet Automotive in Uusikaupunki, Finland verlaten, waaronder Mercedes-Benz, Saab en Porsche. Daarnaast heeft het bedrijf een eigen productielijn voor batterijen en heeft het onlangs veel geïnvesteerd in bijkomende engineering- en testcapaciteiten voor EV-aandrijving ontwikkelingen’, aldus Lightyear.

Match

“Twee jaar geleden kondigden we ons prototype van Lightyear One aan. We zijn erg blij dat we nu een productiepartner hebben waarmee we dit model gaan produceren”, zegt Lex Hoefsloot, CEO en mede-oprichter van Lightyear. “Valmet Automotive heeft een bewezen staat van dienst en meer dan een decennium aan ervaring in de productie van elektrische voertuigen. Bovendien is er een goede culturele match met ons bedrijf. We zijn enorm trots dat we met Valmet Automotive de Lightyear One gaan produceren.”

Productie

Lightyear bereidt zich voor op de industrialisatie-fase van het Lightyear One model. Dit model gaat in de zomer van 2022 in productie als een exclusieve eerste serie. Als resultaat van de samenwerking met Valmet Automotive worden de eerste prototypes van het Lightyear One-model in januari 2022 in Finland gebouwd.

Lees ook:
Lightyear haalt 710 kilometer met prototype van zonneauto One

Lightyear in zee met Finse autofabrikant Valmet Automotive - Automobielmanagement.nl

Lightyear in zee met Finse autofabrikant Valmet Automotive

De Finse autoproducent Valmet Automotive gaat de Lightyear One van het Nederlandse technologiebedrijf produceren. Lightyear heeft hiertoe een intentieverklaring ondertekend met Valmet, zo maakt het bedrijf vandaag bekend.

Na een selectieproces dat meer dan een jaar in beslag nam, heeft Lightyear gekozen voor Valmet Automotive als productiepartner. ‘De autofabrikant is een EV-pionier en is al meer dan tien jaar betrokken bij de ontwikkeling en productie van elektrische voertuigen. Het bedrijf heeft meer dan vijftig jaar ervaring met grote en bekende automerken en met het begeleiden van start-up en scale-up bedrijven naar productie. Meer dan 1,7 miljoen voertuigen hebben de productielijnen van Valmet Automotive in Uusikaupunki, Finland verlaten, waaronder Mercedes-Benz, Saab en Porsche. Daarnaast heeft het bedrijf een eigen productielijn voor batterijen en heeft het onlangs veel geïnvesteerd in bijkomende engineering- en testcapaciteiten voor EV-aandrijving ontwikkelingen’, aldus Lightyear.

Match

“Twee jaar geleden kondigden we ons prototype van Lightyear One aan. We zijn erg blij dat we nu een productiepartner hebben waarmee we dit model gaan produceren”, zegt Lex Hoefsloot, CEO en mede-oprichter van Lightyear. “Valmet Automotive heeft een bewezen staat van dienst en meer dan een decennium aan ervaring in de productie van elektrische voertuigen. Bovendien is er een goede culturele match met ons bedrijf. We zijn enorm trots dat we met Valmet Automotive de Lightyear One gaan produceren.”

Productie

Lightyear bereidt zich voor op de industrialisatie-fase van het Lightyear One model. Dit model gaat in de zomer van 2022 in productie als een exclusieve eerste serie. Als resultaat van de samenwerking met Valmet Automotive worden de eerste prototypes van het Lightyear One-model in januari 2022 in Finland gebouwd.

Lees ook:
Lightyear haalt 710 kilometer met prototype van zonneauto One