Bij Toyota staat een fabriek in het Japanse Tahara de eerste week van augustus vier dagen stil. In een carrosseriefabriek in Futjiatsu wordt de hele week niet gewerkt, terwijl de banden in een vestiging in Yoshiwara twee dagen stilstaan. Toyota stelt dat de onderbrekingen te wijten zijn aan een tekort aan onderdelen door de verspreiding van COVID-19 in Zuidoost-Azië.

Daimler moet de productie stilzetten in haar fabrieken in Sindelfingen, Bremen en Rastatt. Duizenden werknemers krijgen, net als eerder dit jaar, werktijdverkorting. Ook hier ligt het chiptekort ten grondslag aan de onderbrekingen. In Sindelfingen en Bremen zijn de onderbrekingen gepland tot eind deze week en in Rastatt tot het einde van volgende week. In een fabriek in het Hongaarse Kecskemet wordt de eerste twee weken van augustus niet gewerkt.

Dit weekend werd al bekend dat ook in verschillende fabrieken van BMW het werk dagen stil zal liggen omdat er niet voldoende halfgeleiders beschikbaar zijn.

Lees ook: