Volkswagen Groep en Pon nemen Europcar over

Volkswagen Groep en Pon Holdings nemen Europcar Mobility Group definitief over. VW en Pon hebben, samen met de bestaande grootaandeelhouder Attestor Limited, een verhoogd bod op tafel gelegd van 50 cent per aandeel dat door de directie van Europcar is geaccepteerd. Ook een groep andere grootaandeelhouders is al akkoord gegaan. Het bod hangt aan Europcar een prijskaartje van 2,5 miljard euro.

Volkswagen Groep krijgt na de overname een belang van 66 procent, Pon Holdings en Attestor verdelen de rest. De Duitse autofabrikant was tot 2006 al eigenaar van Europcar, maar heeft dat toen verkocht aan een investeringsbedrijf.

‘’Volkswagen, als langdurige business partner en voormalige aandeelhouder van de Europcar Group, met de steun van waardebeheerder Attestor Limited en de Nederlandse mobility leverancier Pon Holdings BV, is van plan om de transformatie van Europcar Mobility Group door te zetten en haar aanbod op het gebied van mobiliteitsoplossingen uit te breiden met gebruikmaking van haar fysieke en digitale platforms, en aan de verwachtingen van de klanten te voldoen in een sterk veranderende markt met een toenemende belangstelling voor nieuwe en innovatieve ‘on demand’ mobiliteitsoplossingen zoals abonnementen en deelmodellen,’’ aldus de verklaring.

Geen gevolgen voor werknemers

Het consortium van de overnemende partijen stelt dat de deal geen belangrijke gevolgen zal hebben voor de huidige werknemers van Europcar. ‘’We zijn verheugd deel uit te maken van het consortium en bij te kunnen dragen aan de totstandkoming van dit nieuwe mobiliteitsplatform van Volkswagen, met Europcar als sterke basis,’’ zegt Janus Smalbraak, ceo van Pon Holdings tegen het Financieel Dagblad.

CEO Caroline Parot van Europcar Mobility Group stelt op haar beurt: ‘’Als onafhankelijke onderneming hebben we een goede uitgangspositie voor groei, gesteund door onze strategische ‘roadmap’ en het algemene herstel in de toerisme- en reismarkt. Deze overeenkomst kan deze groei potentieel sterk versnellen doordat het de groep in staat stelt haar klantenaanbod te versterken door het ontwikkelen van duurzame alternatieven voor het bezitten van een auto. Dat twee wereldwijde mobiliteitsservicebedrijven de krachten bundelen is voor zowel onze klanten als onze werknemers een logische stap die veel waarde zal kunnen scheppen.’’

Lees ook:

Volkswagen Groep en Pon nemen Europcar over - Automobielmanagement.nl

Volkswagen Groep en Pon nemen Europcar over

Volkswagen Groep en Pon Holdings nemen Europcar Mobility Group definitief over. VW en Pon hebben, samen met de bestaande grootaandeelhouder Attestor Limited, een verhoogd bod op tafel gelegd van 50 cent per aandeel dat door de directie van Europcar is geaccepteerd. Ook een groep andere grootaandeelhouders is al akkoord gegaan. Het bod hangt aan Europcar een prijskaartje van 2,5 miljard euro.

Volkswagen Groep krijgt na de overname een belang van 66 procent, Pon Holdings en Attestor verdelen de rest. De Duitse autofabrikant was tot 2006 al eigenaar van Europcar, maar heeft dat toen verkocht aan een investeringsbedrijf.

‘’Volkswagen, als langdurige business partner en voormalige aandeelhouder van de Europcar Group, met de steun van waardebeheerder Attestor Limited en de Nederlandse mobility leverancier Pon Holdings BV, is van plan om de transformatie van Europcar Mobility Group door te zetten en haar aanbod op het gebied van mobiliteitsoplossingen uit te breiden met gebruikmaking van haar fysieke en digitale platforms, en aan de verwachtingen van de klanten te voldoen in een sterk veranderende markt met een toenemende belangstelling voor nieuwe en innovatieve ‘on demand’ mobiliteitsoplossingen zoals abonnementen en deelmodellen,’’ aldus de verklaring.

Geen gevolgen voor werknemers

Het consortium van de overnemende partijen stelt dat de deal geen belangrijke gevolgen zal hebben voor de huidige werknemers van Europcar. ‘’We zijn verheugd deel uit te maken van het consortium en bij te kunnen dragen aan de totstandkoming van dit nieuwe mobiliteitsplatform van Volkswagen, met Europcar als sterke basis,’’ zegt Janus Smalbraak, ceo van Pon Holdings tegen het Financieel Dagblad.

CEO Caroline Parot van Europcar Mobility Group stelt op haar beurt: ‘’Als onafhankelijke onderneming hebben we een goede uitgangspositie voor groei, gesteund door onze strategische ‘roadmap’ en het algemene herstel in de toerisme- en reismarkt. Deze overeenkomst kan deze groei potentieel sterk versnellen doordat het de groep in staat stelt haar klantenaanbod te versterken door het ontwikkelen van duurzame alternatieven voor het bezitten van een auto. Dat twee wereldwijde mobiliteitsservicebedrijven de krachten bundelen is voor zowel onze klanten als onze werknemers een logische stap die veel waarde zal kunnen scheppen.’’

Lees ook: