Europcar Mobility Group heeft naar aanleiding van berichten in de financiële pers inmiddels bevestigd dat de gesprekken met Volkswagen Groep, Pon Holdings en Attestor in een vergevorderd stadium zijn. Zoals gebruikelijk wordt daaraan toegevoegd dat er geen zekerheid is over de uitkomst van die discussies. De onderneming zal de markt prompt op de hoogte houden, aldus de korte verklaring.

Vorige maand werd al bekend dat de Volkswagen Groep Europcar zou willen overnemen. Daarbij werd Pon Holdings ook als mede-gegadigde genoemd. VW was al eerder eigenaar van het autoverhuurbedrijf, maar deed dat in 2006 van de hand. Volkswagen zou met de inlijving van Europcar zijn aanbod van verhuur- en mobiliteitsdiensten willen uitbreiden. Daarnaast zou de autoverhuurder een belangrijke afnemer kunnen worden van auto’s van Volkswagen, met name de nieuwe elektrische modellen die het concern in de markt zet.