Mazda legt fabrieken stil vanwege tekort aan onderdelen uit China

Mazda ziet zich gedwongen de productie in twee van zijn fabrieken in Japan zeker tot en met vrijdag stil te leggen. De Japanse autoproducent kampt met een tekort aan onderdelen. Die kunnen niet vanuit China naar Japan worden gevlogen door problemen op de Chinese luchthaven van Shanghai Pudong na een corona-uitbraak.

Revolutionaire krachtbron is troefkaart voor Mazda

Vooral een grondafhandelingsbedrijf op de luchthaven is getroffen. Vijf werknemers van de terminal bleken vorige week besmet te zijn met corona. Volgens mediaberichten zou de hele vrachtzone op de luchthaven daarop zijn gesloten. Door de vertraging zijn essentiële elektrische onderdelen nog niet geleverd. De productiestop is van invloed op de productie van de CX-5 SUV, maar ook van andere modellen aldus Mazda. De autoproducent houdt niet bij welke vrachtvervoerder de onderdelen vervoert, maar het lijkt om de Japanse luchtvaartmaatschappij ANA te gaan waar de problemen spelen, aldus een woordvoerder van Mazda.

Minder vluchten

ANA zei woensdag nog in een verklaring dat er minder vluchten van en naar China worden uitgevoerd. En dat er beperkingen zijn rond vracht als gevolg van de Covid-19-situatie daar. ANA rekent erop dat de situatie tot zeker 5 september aanhoudt. Mazda legt nu de productie van zijn fabrieken in Hiroshima en Hofu zeker tot en met vrijdag stil vanwege de tekorten aan onderdelen. Daarbij is het onzeker wanneer de vrachtdiensten zullen worden hervat. Die fabrieken werden eerder deze maand ook tijdelijk stilgelegd als gevolg van hevige regen.

Lees ook:
Martijn ten Brink nieuwe topman van Mazda Motor Europe

Mazda legt fabrieken stil vanwege tekort aan onderdelen uit China - Automobielmanagement.nl

Mazda legt fabrieken stil vanwege tekort aan onderdelen uit China

Mazda ziet zich gedwongen de productie in twee van zijn fabrieken in Japan zeker tot en met vrijdag stil te leggen. De Japanse autoproducent kampt met een tekort aan onderdelen. Die kunnen niet vanuit China naar Japan worden gevlogen door problemen op de Chinese luchthaven van Shanghai Pudong na een corona-uitbraak.

Revolutionaire krachtbron is troefkaart voor Mazda

Vooral een grondafhandelingsbedrijf op de luchthaven is getroffen. Vijf werknemers van de terminal bleken vorige week besmet te zijn met corona. Volgens mediaberichten zou de hele vrachtzone op de luchthaven daarop zijn gesloten. Door de vertraging zijn essentiële elektrische onderdelen nog niet geleverd. De productiestop is van invloed op de productie van de CX-5 SUV, maar ook van andere modellen aldus Mazda. De autoproducent houdt niet bij welke vrachtvervoerder de onderdelen vervoert, maar het lijkt om de Japanse luchtvaartmaatschappij ANA te gaan waar de problemen spelen, aldus een woordvoerder van Mazda.

Minder vluchten

ANA zei woensdag nog in een verklaring dat er minder vluchten van en naar China worden uitgevoerd. En dat er beperkingen zijn rond vracht als gevolg van de Covid-19-situatie daar. ANA rekent erop dat de situatie tot zeker 5 september aanhoudt. Mazda legt nu de productie van zijn fabrieken in Hiroshima en Hofu zeker tot en met vrijdag stil vanwege de tekorten aan onderdelen. Daarbij is het onzeker wanneer de vrachtdiensten zullen worden hervat. Die fabrieken werden eerder deze maand ook tijdelijk stilgelegd als gevolg van hevige regen.

Lees ook:
Martijn ten Brink nieuwe topman van Mazda Motor Europe