Ford breidt productie F-150 Lightning uit

Ford investeert nog eens 250 miljoen dollar in de productie van de elektrische F-150 Lightning. Daarmee worden ook 450 extra directe banen gecreëerd in enkele fabrieken in Michigan. Met die maatregelen kan de productie van de elektrische pick-up worden opgevoerd naar 80.000 stuks per jaar. De eerste pre-productie exemplaren rollen dezer dagen van de band terwijl de volledige productie komend voorjaar op gang moet komen.

Ford heeft inmiddels 150.000 bestellingen voor de Lightning kunnen noteren. “We wisten dat de F-150 Lightning bijzonder was maar de belangstelling van het publiek heeft onze hoogste verwachtingen overtroffen en heeft ook het gesprek rond elektrische auto’s veranderd. Dus gaan we een stapje verder en voegen banen en investeringen toe om de productie te verhogen,’’ aldus bestuursvoorzitter Bill Ford. “Deze truck en de medewerkers die hem in Michigan assembleren hebben de kans om geschiedenis te schrijven en de elektrische beweging in Amerika te leiden,’’ voegt hij er aan toe.

40.000 dollar

Ford richt zich met de F-150 Lightning op het hart van de Amerikaanse automarkt. De pick-up krijgt een bereik van 420 kilometer en een prijskaartje vanaf 40.000 dollar. “Deze auto is bedoeld om meer te zijn dan een compromisloze zero-emissie truck. Hij zit vol ingenieuze vondsten en technologie die in de loop van de tijd verder zullen verbeteren. Hij is fantastisch om te rijden en kan energie leveren voor je huis en je werk,’’ legt Kumar Galhotra, topman van Ford Americas en International Markets uit.

Lees ook:
Al 120.000 bestellingen voor elektrische Ford F-150

Ford breidt productie F-150 Lightning uit - Automobielmanagement.nl

Ford breidt productie F-150 Lightning uit

Ford investeert nog eens 250 miljoen dollar in de productie van de elektrische F-150 Lightning. Daarmee worden ook 450 extra directe banen gecreëerd in enkele fabrieken in Michigan. Met die maatregelen kan de productie van de elektrische pick-up worden opgevoerd naar 80.000 stuks per jaar. De eerste pre-productie exemplaren rollen dezer dagen van de band terwijl de volledige productie komend voorjaar op gang moet komen.

Ford heeft inmiddels 150.000 bestellingen voor de Lightning kunnen noteren. “We wisten dat de F-150 Lightning bijzonder was maar de belangstelling van het publiek heeft onze hoogste verwachtingen overtroffen en heeft ook het gesprek rond elektrische auto’s veranderd. Dus gaan we een stapje verder en voegen banen en investeringen toe om de productie te verhogen,’’ aldus bestuursvoorzitter Bill Ford. “Deze truck en de medewerkers die hem in Michigan assembleren hebben de kans om geschiedenis te schrijven en de elektrische beweging in Amerika te leiden,’’ voegt hij er aan toe.

40.000 dollar

Ford richt zich met de F-150 Lightning op het hart van de Amerikaanse automarkt. De pick-up krijgt een bereik van 420 kilometer en een prijskaartje vanaf 40.000 dollar. “Deze auto is bedoeld om meer te zijn dan een compromisloze zero-emissie truck. Hij zit vol ingenieuze vondsten en technologie die in de loop van de tijd verder zullen verbeteren. Hij is fantastisch om te rijden en kan energie leveren voor je huis en je werk,’’ legt Kumar Galhotra, topman van Ford Americas en International Markets uit.

Lees ook:
Al 120.000 bestellingen voor elektrische Ford F-150