Ford heeft inmiddels 150.000 bestellingen voor de Lightning kunnen noteren. “We wisten dat de F-150 Lightning bijzonder was maar de belangstelling van het publiek heeft onze hoogste verwachtingen overtroffen en heeft ook het gesprek rond elektrische auto’s veranderd. Dus gaan we een stapje verder en voegen banen en investeringen toe om de productie te verhogen,’’ aldus bestuursvoorzitter Bill Ford. “Deze truck en de medewerkers die hem in Michigan assembleren hebben de kans om geschiedenis te schrijven en de elektrische beweging in Amerika te leiden,’’ voegt hij er aan toe.

40.000 dollar

Ford richt zich met de F-150 Lightning op het hart van de Amerikaanse automarkt. De pick-up krijgt een bereik van 420 kilometer en een prijskaartje vanaf 40.000 dollar. “Deze auto is bedoeld om meer te zijn dan een compromisloze zero-emissie truck. Hij zit vol ingenieuze vondsten en technologie die in de loop van de tijd verder zullen verbeteren. Hij is fantastisch om te rijden en kan energie leveren voor je huis en je werk,’’ legt Kumar Galhotra, topman van Ford Americas en International Markets uit.

Lees ook:
Al 120.000 bestellingen voor elektrische Ford F-150

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding