Een beursgang van Volvo zit al geruime tijd in de pen en dat zou nu op korte termijn inderdaad gebeuren. Geely, dat Volvo in 2010 voor 1,8 miljard dollar kocht van Ford, probeerde dat al in 2018 maar trok de plannen toen op het laatste moment in omdat het beursklimaat niet gunstig genoeg was. Een beurswaarde van 20 miljard dollar is nog relatief laag gezien het feit dat start-up Rivian, dat nog geen enkele auto heeft verkocht, mikt op 70 tot 80 miljard dollar.

Beste resultaten

Volvo Cars meldde eerder de eerste zes maanden van dit jaar de beste resultaten ooit te hebben geboekt. De verkopen kwamen 41 procent hoger uit vergeleken met de zwaar door corona beïnvloedde eerste helft van 2020. Voor de rest van dit jaar gaat Volvo Car ondanks een sterke vraag uit van op z’n hoogst een stabilisatie van de afzet door het chiptekort.

Lees ook:
Lex Kerssemakers: ‘Volvo-dealer blijft ook in elektrisch tijdperk van cruciaal belang’