Great Wall Motors wil Nissan-fabriek in Barcelona overnemen

Het Chinese Great Wall Motors onderhandelt over overname van de fabrieken in Barcelona die Nissan eind dit jaar gaat sluiten. GWM wil zowel de autofabriek zelf als twee nabijgelegen fabrieken waar carrosserieën worden gebouwd overnemen. De Belgische fabrikant van aandrijfsystemen Punch Powertrain is ook nog in de running, maar GWM is op dit moment de belangrijkste kandidaat.

Dat wordt gemeld door het Spaanse ministerie voor industrie en de regionale regering van Catalonië. Die instanties zijn bezig met de laatste onderhandelingen over de toekomst van het Nissan-complex in Barcelona. ’’We gaan een nieuwe onderhandelingsfase in met GWM zonder één van de andere opties die nog op tafel liggen uit te sluiten,’’ aldus een woordvoerder van het Catalaanse directoraat voor industrie.

Nissan bouwde in augustus in Barcelona niet meer dan 629 auto’s waarmee de productie over de eerste acht maanden van dit jaar op 9.858 is uitgekomen. Voor Great Wall Motors zou een eigen fabriek in Europa goed passen bij het plan om nog dit jaar de eerste modellen van haar merk Wey op de Europese markt te lanceren. GWM is van plan om in de Spaanse fabriek jaarlijks 100.000 auto’s van de band te laten lopen. Het Chinese bedrijf denkt wel een jaar nodig te hebben om de Nissan-fabriek te moderniseren en aan de huidige eisen aan te passen.

Lees ook:
Kijk terug: Thema-uitzending AM TV ‘Made in China’

Great Wall Motors wil Nissan-fabriek in Barcelona overnemen - Automobielmanagement.nl

Great Wall Motors wil Nissan-fabriek in Barcelona overnemen

Het Chinese Great Wall Motors onderhandelt over overname van de fabrieken in Barcelona die Nissan eind dit jaar gaat sluiten. GWM wil zowel de autofabriek zelf als twee nabijgelegen fabrieken waar carrosserieën worden gebouwd overnemen. De Belgische fabrikant van aandrijfsystemen Punch Powertrain is ook nog in de running, maar GWM is op dit moment de belangrijkste kandidaat.

Dat wordt gemeld door het Spaanse ministerie voor industrie en de regionale regering van Catalonië. Die instanties zijn bezig met de laatste onderhandelingen over de toekomst van het Nissan-complex in Barcelona. ’’We gaan een nieuwe onderhandelingsfase in met GWM zonder één van de andere opties die nog op tafel liggen uit te sluiten,’’ aldus een woordvoerder van het Catalaanse directoraat voor industrie.

Nissan bouwde in augustus in Barcelona niet meer dan 629 auto’s waarmee de productie over de eerste acht maanden van dit jaar op 9.858 is uitgekomen. Voor Great Wall Motors zou een eigen fabriek in Europa goed passen bij het plan om nog dit jaar de eerste modellen van haar merk Wey op de Europese markt te lanceren. GWM is van plan om in de Spaanse fabriek jaarlijks 100.000 auto’s van de band te laten lopen. Het Chinese bedrijf denkt wel een jaar nodig te hebben om de Nissan-fabriek te moderniseren en aan de huidige eisen aan te passen.

Lees ook:
Kijk terug: Thema-uitzending AM TV ‘Made in China’