De verwachting voor het rendement van de financiële divisie is opgetrokken van 17 tot 20 naar 20 tot 23 procent. Dat heeft de groep laten weten in een bericht aan de beurs.

Hoge prijzen

BMW deelde eerder mee dat het de prijzen van haar auto’s kunstmatig hoog wil houden om de exclusiviteit beter te waarborgen. Momenteel zijn de prijzen opgelopen door het chiptekort maar het Duitse concern ziet geen reden die prijzen daarna weer terug te draaien. “Hoewel de beperkingen bij de levering van halfgeleiders in de komende maanden nog gevolgen zullen hebben voor de productie en de afleveringen aan klanten, verwacht BMW AG dat de aanhoudende positieve prijseffecten voor zowel nieuwe als gebruikte voertuigen deze negatieve effecten op het verkoopvolume in het huidige financiële jaar meer dan volledig zullen compenseren.’’

BMW Group presenteert op 3 november de cijfers over het derde kwartaal van 2021.

Lees ook:
Mercedes en BMW houden de prijzen hoog

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding