Winstmarge BMW naar 10,5 procent

De financiële resultaten van de BMW Groep komen nog hoger uit dan de eerdere, toch al positieve, verwachtingen. BMW denkt dit jaar een winstmarge te kunnen halen tussen 9,5 en 10,5 procent terwijl dat eerst nog 7 tot 9 procent was.

De verwachting voor het rendement van de financiële divisie is opgetrokken van 17 tot 20 naar 20 tot 23 procent. Dat heeft de groep laten weten in een bericht aan de beurs.

Hoge prijzen

BMW deelde eerder mee dat het de prijzen van haar auto’s kunstmatig hoog wil houden om de exclusiviteit beter te waarborgen. Momenteel zijn de prijzen opgelopen door het chiptekort maar het Duitse concern ziet geen reden die prijzen daarna weer terug te draaien. “Hoewel de beperkingen bij de levering van halfgeleiders in de komende maanden nog gevolgen zullen hebben voor de productie en de afleveringen aan klanten, verwacht BMW AG dat de aanhoudende positieve prijseffecten voor zowel nieuwe als gebruikte voertuigen deze negatieve effecten op het verkoopvolume in het huidige financiële jaar meer dan volledig zullen compenseren.’’

BMW Group presenteert op 3 november de cijfers over het derde kwartaal van 2021.

Lees ook:
Mercedes en BMW houden de prijzen hoog

Winstmarge BMW naar 10,5 procent - Automobielmanagement.nl

Winstmarge BMW naar 10,5 procent

De financiële resultaten van de BMW Groep komen nog hoger uit dan de eerdere, toch al positieve, verwachtingen. BMW denkt dit jaar een winstmarge te kunnen halen tussen 9,5 en 10,5 procent terwijl dat eerst nog 7 tot 9 procent was.

De verwachting voor het rendement van de financiële divisie is opgetrokken van 17 tot 20 naar 20 tot 23 procent. Dat heeft de groep laten weten in een bericht aan de beurs.

Hoge prijzen

BMW deelde eerder mee dat het de prijzen van haar auto’s kunstmatig hoog wil houden om de exclusiviteit beter te waarborgen. Momenteel zijn de prijzen opgelopen door het chiptekort maar het Duitse concern ziet geen reden die prijzen daarna weer terug te draaien. “Hoewel de beperkingen bij de levering van halfgeleiders in de komende maanden nog gevolgen zullen hebben voor de productie en de afleveringen aan klanten, verwacht BMW AG dat de aanhoudende positieve prijseffecten voor zowel nieuwe als gebruikte voertuigen deze negatieve effecten op het verkoopvolume in het huidige financiële jaar meer dan volledig zullen compenseren.’’

BMW Group presenteert op 3 november de cijfers over het derde kwartaal van 2021.

Lees ook:
Mercedes en BMW houden de prijzen hoog